Verdens Gang: Det var på tide...

Onsdag 26. maj 2021 kl. 10:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Verdens Gang: Det var på tide...
Aksel Wolter
Verdens Gang: En klog dansk socialdemokrat sagde: „Man har et standpunkt til man tager et nyt”.

Nu har regeringen med statsministeren i spidsen taget et nyt standpunkt og besluttet, at hente 14 børn og deres 3 mødre, der alle har dansk statsborgerskab hjem til Danmark fra lejrene al-Hol og al-Roj i Syrien.

Og det skulle de have gjort for længst!!

Når gruppen lander i Kastrup Lufthavn vil mødrene blive varetægts fængslet med det samme, og deres børn blive anbragt.

Mødrene vil blive retsforfulgt og sandsynligvis fængslet, som det er sket i Norge. P.t. er der ingen planer for, hvad man gør med deres børn, imens mødrene sidder i fængsel.

Er regeringen og landets statsminister blevet klogere? Er børnenes statsminister tilbage? Eller handler det om noget helt andet?

Mette Frederiksen udtaler, at hun ikke har ændret holdninger, men at virkeligheden i lejrene har ændret sig, og at mødre og børn skal til Danmark af sikkerhedsmæssige årsager.

Det må betegnes som en rigtig politiker udtalelse, og manglen på moralske overvejelser gør mig beskæmmet.

Er det støttepartiernes pres gennem de sidste uger for at få børnene hentet hjem til Danmark, der har givet resultat?

SF, Radikale Venstre og Enhedslisten har nemlig hele tiden holdt på, at de børn, der sidder i fangelejrene i Syrien, og som har dansk statsborgerskab, skal hentes hjem.

En Task Force og PET’s sidste trusselvurdering vurderede, hvor farlige forskellige situationer ville være. Konklusionen var, at det er farligere, at lade børnene blive i Syrien end at tage dem hjem.

Der er også noget, der tyder på, at der i det socialdemokratiske bagland er en stigende utilfredshed med, at regeringen nægter at tage danske statsborgere hjem, og sender velintegrerede syrere tilbage til en usikker fremtid i Damaskus og omegn. Indtil videre har partiets 2 hardlinere, Rasmus Stokholm og Nick Hækkerup banket kritikerne på plads. Men den topstyring fører til mere intern kritik.

Samtidig er den danske regering og store dele af det danske folketing stærkt utilfredse med, at asylansøgere som har fået afvist ophold, nogen af dem kriminelle, ikke kan sendes tilbage til deres oprindelsesland, fordi deres regering ikke vil lade dem komme tilbage til deres hjemland.

Vreden og frustrationerne er dog noget utroværdige, hvis vi ikke selv hjemtager vores egne statsborgere fra de syriske lejre, og stiller dem for retten i Danmark.

Gode konventioner er under pres overalt på kloden

Netop nu er 130 afviste kriminelle asylansøgere på vej til et nyt udrejsecenter i Bagenkop på Langeland. For et par år siden skabte et asylcenter utryghed på øen. Og der er kraftige protester mod beslutningen om et udrejsecenter, blandt andet fordi asylansøgerne er på tålt ophold og kan bevæge sig ud i nærområdet, og fordi man mener, at det kan skade turismen på Langeland.

Hvem skal være den heldige kommune, der får udrejsecenteret? Er Faxe, Gentofte, Hørsholm eller Hasseris en mulighed?

Tilbage i de to lejre i Syrien sidder et antal mødre, der administrativt har fået frataget deres danske statsborgerskab. De har alle et andet statsborgerskab, men deres børn har, eller har mulighed for, at få dansk statsborgerskab.

Jeg er enig i, at vi skal tage disse børn hjem til Danmark, hvis deres mødre afgiver dem frivilligt.

Professor Frederik Harhoff mener, at det er i strid med Børnekonventionen at skille børn og mødre. Så det må ikke være med tvang. I sidste ende er det disse mødres ansvar, hvad der skal ske med deres børn.

Da der ikke er nogen myndighed til at varetage disse børns rettigheder, må det nødvendigvis være mødrenes beslutning.

Vi må desværre bare konstatere, at gode konventioner er under pres overalt på kloden. Det betyder ikke, at vi skal opgive dem eller melde os ud, men viser, at steder i verden kan være grusomme at opholde sig i.

Glem den politisk, ideologiske snak om løftebrud, og lad os prøve at holde fast i en medmenneskelig indstilling til verden, når det er muligt.

Når vi nu ikke kan frelse hele verden!!

Verdens Gang leveres af Aksel Wolter

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre
- Marianne og Hans Krarup har diamantbryllup
- Mesterbageren genåbner den 10. juli - opdateret
- Se Danmark-Belgien på storskærm hos HFC
- FOF klar med sommerhøjskole
- Brand i Haslev lige nu
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst