Vingården Tuemosegård holder åbent hus

Fredag 28. maj 2021 kl. 10:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vingården Tuemosegård holder åbent hus
Ingrid og Simon Simonsen på vinmarken. Arkivfoto: Torkild Svane Kraft

Vingården Tuemosegård holder åbent hus
Vin fra Tuemosegård. Foto: Simonsen
Vin og grundlov: Grundlovsdag, lørdag den 5. juni, inviterer Ingrid og Simon Simonsen til åben vingård på Tuemosegård ved Skuderløse.

Der er åbent på Broksøvej 80 fra kl. 10 til 16 hvor Ingrid og Simon præsenterer årgang 2020 vinene - og så er der naturligvis også smagsprøver - og gode tilbud fra den lokale vingård.

Tuemosegård producerer mousserende vine, hvidvin, rosévin, rødvin og orangevin.

- Orangevin er lavet på samme måde, som når vi laver rødvin. Det vil sige, at den har gæret på sine skaller. Vindruens skaller indeholder 80% af en drues aroma; derfor er orangevinen så smagsfuld. Ligeledes er den lavet som det, vi kalder løbevin hvilket vil sige, at den på intet tidspunkt er blevet presset - saften fra den gærede masse har kunnet løbe helt af sig selv, forklarer Ingrid og Simon.

Ser positivt ud
Status i vinmarken på Broksøvej her midt i maj er positiv. Den kolde april har gjort, at knopudspring er sat noget tilbage, og det gør vinen mindre sårbare over for nattefrost i maj.

- Nattefrost i maj er enhver vinavlers største frygt. Har knopperne åbnet sig, er frost ødelæggende. Som tidligere år sørger vi for, at der er minimum én meters bred barjordsstribe under vinrækkerne - dette således solen kan opvarme barjorden og i løbet af natten afgive denne varme, fortæller Ingrid og Simon Simonsen.

Det kolde forår, har dog bevirket at Tuemosegårds bier har haft det anstrengende. Når det er så koldt, er de ikke meget for at forlade stadet og hente nektar. De er i gang, men Ingrid og Simon kan vi ikke love, at de har nyslynget honning til Grundlovsdag. I hører nærmere.

Tuemosegård åbner igen, efter corona-pause, op for vinarrangementer, hvor man kan komme på besøg, se vingården, smage vin og hvis ønsket tilkøbe en tapas buffet.

Du kan læse mere om vingården på tuemosegaard.dk

/tor

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre
- Marianne og Hans Krarup har diamantbryllup
- Mesterbageren genåbner den 10. juli - opdateret
- Se Danmark-Belgien på storskærm hos HFC
- FOF klar med sommerhøjskole
- Brand i Haslev lige nu
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst