Det drypper godt til træskulpturen

Fredag 14. maj 2021 kl. 11:31

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Det drypper godt til træskulpturen
Marianne Ørgaard og Rene Tuekær fra Lokallisten kom tæt på Malik Mabes snittefærdighed, da de donerede 1000 kr. og så på hans grantræ i Svinget. Foto: Helle Reumert.

Faxe Ladeplads: Det har været en fantastisk rejse først med ideen til - og så indsamlingen til træskulpturen bag stationen i Faxe Ladeplads, siger Eddie van Lüthje.

Fra at være et par kunstinteresserede som fik en ide, er projektet bare vokset og vokset i samarbejde med den dansk-amerikanske motorsavskunstner, Malik Mabe. Efter den spæde start i februar tog projektet fart da Aktivgruppen satte den på nettet - især Netværk Ladepladsen.

- På bare en uge fik vi over 100 positive „likes”, men lige så vigtigt, de første halvt hundrede indbetalinger til Liv i Ladepladsen, siger Helle Reumert.

Det der satte virkeligt skub i indsamlingen var netop samarbejdet med de garvede folk fra Liv i Ladepladsen, Marianne Boyesen og kasserer Lis Pedersen.

Men ingen havde forventet så megen positiv respons og offervilje fra Ladepladsen beboere.

- I denne uge har vi rundet 250 indbetalinger, på 50- 100-500 kroner, samt donationer fra en række lokale firmaer i Faxe Ladeplads, så i dag står der 33.488 kr. på skulpturkontoen, siger Eddie van Lüthje.

Det bedste er, at det stadigt drypper ind fra byen. En dag 200 kroner, en anden 800 kroner. Det er dejligt at se mange små beløb, blive til en bred flod af samhørighed.

Også byrådets partier er trådt frem. Først Bente Abrahamsen fra DF. Hun satte gang i partidonationerne. SF samlede 3000 kr ind, adskillige medlemmer af byrådet har doneret individuelt og senest kom Rene Tuekær og Marianne Ørgaard fra Lokallisten med 1000 kr. Da alle efterhånden har set, hvordan træstubben ved stationen ser ud, valgte de at blive foreviget ved Malik Mabes miniskulptur i Svinget.

- I de første hektiske uger kom Malik Mabe meget ofte fra Haslev til Faxe Ladeplads for at danne sig et indtryk af træstubbens muligheder og en af dagene, hvor vi snakkede om de små træ-juletræer han skar til Hesede Hovedgård - I har jo en stamme fra et nedlagt fyrretræ i haven. Den laver vi da lige om til et „helårs juletræ” sagde Malik, fortæller Helle Reumert

Nu står Maliks træ sammen med de andre skulpturer i Svinghjørnet.
Selv om der nu står 33.488 kr. på kontoen fortsætter indsamlingen til den sidste uge i maj.

- Vi har endnu et par skibe i søen, SuperBrugsen har lovet at spæde til, vi har søgt Statens Kunstfond og et par andre fonde, så vi skal nok nå de 50.000 kr. som er Aktivgruppens andel, for at Faxe kommune vil spæde til i den anden ende, siger Helle Reumert.

To andre store hurdler er også klaret nu. Et fire meter højt stillads, udlånt i to måneder af Svend Maler fra Ladepladsen og kost og logi til Malik Mabe i arbejdsperioden er klaret med hjælp fra Haslev, Ladepladsen og Hylleholt.


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre
- Marianne og Hans Krarup har diamantbryllup
- Mesterbageren genåbner den 10. juli - opdateret
- Se Danmark-Belgien på storskærm hos HFC
- FOF klar med sommerhøjskole
- Brand i Haslev lige nu
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst