Roklubben Viking hejste standeren i stilhed

Onsdag 12. maj 2021 kl. 11:27

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Herbert på snart 4 år hjælp formand Jørgen Zangenberg med at hejse Vikings stander. Foto: Henrik Wettlaufer

Faxe Ladeplads: Når Roklubben Viking hejser standeren for at markere sæsonstart, er det normalt under overværelse af mange glade roere - men i år foregik det i stilhed pga. covid-19.

Standeren blev i år hejst med bistand af Herbert på snart 4 år, der sammen med klubbens formand Jørgen Zangenberg fik løst opgaven.

- Selv vejret syntes at sende sit klare budskab om hvor ærgerligt at dette ikke kunne markeres som vi plejer, siger Henrik Wettlaufer.

Roklubben Viking står ellers på spring med et spændende forårsprogram der, foruden at tilbyde kursus i brugen af alle bådtyper (inriggere, outriggere, coastalbåde og kajakker), i år også tilbyder instruktion i brugen af paddle board.

Året byder på fællesroning mandag, onsdag og fredag formiddag samt tirsdag og torsdag aften. Der udover ror man lørdag formiddag. Alle både føres af udlærte korttursstyrmænd, og alle ture tilrettelægges så alle kan være med.

Langture på vej
Viking har i år planer om at gennemføre flere langture, hvor man som ægte vikinger drager ud i landet og ror langs fjerne kyster og oplever vort lands smukke kyststrækninger fra nærmeste hold.

I år er der langture til Vikings sommerhus på Jungshoved, men også roture til Møn og i Sønderjylland og dertil kommer kajakture på Gudenåen, Møn rundt samt flere andre længere ture, samt fællesroning med andre klubber.

Ud over oplevelser og træning på vandet har roklubben nogle virkeligt gode rammer til at træne indendøre med romaskiner, løbebånd, og crossfit samt en lang række styrketræningsmaskiner.

- I Roklubben Viking lægger vi ikke alene vægt på træningen som en aktivitet til at styrke kroppen, men lægger også vægt på aktiviteter der styrker sjælen. En af de smukkeste arrangementer er vores midsommersammenkomst der afsluttes med fællesroning til bål ved flagstangen. Det er et fantastisk syn, at opleve et Sankt Hansbål fra vandsiden, udtaler Henrik Wettlaufer.

Er du interesseret i at høre mere om hvad Roklubben Viking kan tilbyde dig, så kig forbi roklubben under en af deres kontoråbninger - alle onsdage mellem 17.30 og 18.30, hvor de gerne viser klubben frem og fortæller meget mere om klubbens mange tilbud.

Kurser/introduktion
Roklubben Viking er klar med mange kurser, der alle indeholder såvel teori som praktiske øvelser.

I juni måned er der kursus i inriggere, outriggere og coastal - og for uindviede vil det sige alminderlige robåde. Også i juni afholdes der kurser i kajakroning, ligesom der kommer kurser i Vikings nyeste tiltag - paddleboards.

På roklubben-viking.dk kan du læse mere om tidspunkter og priser.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre
- Marianne og Hans Krarup har diamantbryllup
- Mesterbageren genåbner den 10. juli - opdateret
- Se Danmark-Belgien på storskærm hos HFC
- FOF klar med sommerhøjskole
- Brand i Haslev lige nu