Dalby Petanque mangler medlemmer

Tirsdag 4. maj 2021 kl. 15:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Dalby Petanque har i øjeblikket 12 medlemmer. Det kan godt gå, men klubben vil gerne have flere medlemmer. Foto: Peer Rasmussen

Hver tirsdag træner 12 petanquespillere på banerne i Dalby. Spillerne hygger sig, men de kunne godt tænke sig, at der var nogle flere.

Dalby: „1-2-3 kast”. På tallet 3 kaster alle 12 petanquespillere deres lille kugle ud efter en lille rød bold, „grisen”, Dem, der kommer tættest på skal danne par med hinanden, og så kan det rigtige spil begynde.

Sådan er det hver tirsdag eftermiddag fra klokken 14 til cirka 17, bortset fra når corona har lukket samfundet, i Dalby Petanque, der har baner på Skolestræde, lige bag hallen.

Alle spillerne er mellem 65 og 85 og de hygger sig ganske gevaldigt med smådrillerier om at komme tættest på „grisen”, men de savner nogle flere deltagere.

- I Dalby Petanque vil vi gerne have flere medlemmer, og gerne yngre, for netop alderen på deltagerne gør, at der indimellem er lidt naturlig afgang. Man er altid velkommen til at møde op på banerne og være med. Hvis der skulle komme flere medlemmer, kan vi altid ændre spilletidspunktet til om aftenen, de der ikke er andre, som bruger banerne på det tidspunkt. Alt efter, hvilken aften nye medlemmer vil spille, kan vi vælge en til to aftener fra mandag til torsdag. Alle er velkomne og i petanqueklubben er vi alle ens, fortæller klubbens formand Jens Hansen.

- Dalby Petanque er en hyggelig klub, og vi spiller for hyggens skyld. Vi gør pænt meget for at synliggøre klubben, blandt andet har vi deltaget på Dalby Marked og Idrættens Dag i Faxe Kommune. Det kan også være, at vi vil lave nogle åbent hus arrangementer. Disse ting vil vi fortsætte med, så vi forhåbentlig kan få lidt flere medlemmer, end de 12 vi er på nuværende tidspunkt. Med 12 medlemmer kan vi få det til at fungere, men kommer vi ned på otte, så er det nok smertegrænsen. Kommer vi derunder, vil vi overveje at lukke klubben. Vi håber meget, at der i løbet af i år eller de kommende år vil komme nye medlemmer til, siger han.

Det sociale i højsædet

En af dem, som kommer til hver tirsdagstræning i Dalby Petanque, og deltager i stævner, er 76-årige Orla Kjær, som også er kasserer i klubben.

- Jeg er meget glad for at komme i klubben og deltager i alt. For mig er det det sociale, som er i højsædet. Om jeg vinder noget, eller ikke vinder noget, er jeg faktisk ligeglad med. Deltager jeg i stævner, vil jeg selvfølgelig gerne vinde. Jeg begyndte at komme i klubben, da jeg gik på efterløn som 62-årig. Den længste tur for mig skulle ikke være fra sofaen til postkassen, siger han med et stort grin.

- Jeg fandt så ud af, at der var petanque hernede, og jeg har ikke fortrudt, at jeg begyndte. Vi hygger os meget, når vi spiller, men vi ser stort set kun hinanden, når vi træner eller deltager i stævner, tilføjer Orla Kjær.

Stiftet i 1997

Dalby Petanque blev stiftet i 1997.

- På det tidspunkt begyndte petanquen at sprede sig allevegne. Dengang var der kommet nogle tilflyttere, som havde spillet petanque i en anden klub, og de stablede klubben på benene. Ved hallen var der en stor sandkasse, som eleverne havde brugt til beachvolley, og det areal fik klubben lov til at bruge til petanquebaner i begyndelsen. Den officielle åbning af klubben skete så den 1. september 1997. For mit eget vedkommende begyndte jeg i klubben i sommeren år 2000. Jeg kom til at kende en, og hun inviterede mig med. Det år mødte jeg også min nuværende kone i klubben, fortæller Jens Hansen.

- Mit første store arrangement som spiller var et landsstævne i Esbjerg med flere end 400 deltagere. Jeg har deltaget i mange stævner i andre klubber. Jeg blev formand i 2017, fordi den tidligere formand var blevet syg, og så spurgte mig, om jeg ville. Jeg har været glad for at være formand, tilføjer han.

Stævner og corona

Dalby Petanque holder to stævner om året.

- Det første, som er et et doublestævne, er i april. Her er man to på hvert hold, og man melder sig bare til som det passer. Den 1. august i år holder vi et såkaldt mixedstævne. Her skal det være en dame og en mand, som spiller sammen. Alle de år jeg husker tilbage, har der været fyldt op til begge stævner. I 2020 måtte vi aflyse vores forårsstævne på grund af corona. Vores mixedstævne i august sidste år blev afviklet, men kun med halvdelen af deltagerne. Normalt har vi plads til 24 hold, men her var der kun 12. I klubben håber vi meget, at vi kan holde stævnet i august for fuld kraft, siger Jens Hansen med optimisme i stemmen.

- Selve corona-pandemien har heldigvis ikke haft den store indvirkning på klubben. Vi lukkede ned, da vi kun måtte samles fem, men ligeså snart vi måtte forsamles 10 udendørs, begyndte vi at træne igen om tirsdagen. Vi trak simpelthen lod om hvem, som kunne træne på skift, tilføjer han med et stort grin.

- Nu, hvor restriktionerne er ændret kommer vi alle sammen hver tirsdag, og det er dejligt, at vi nu er sammen igen, supplerer Jens Hansen.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre
- Marianne og Hans Krarup har diamantbryllup
- Mesterbageren genåbner den 10. juli - opdateret
- Se Danmark-Belgien på storskærm hos HFC
- FOF klar med sommerhøjskole
- Brand i Haslev lige nu
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst