Fantastisk at komme i gang igen

Tirsdag 4. maj 2021 kl. 07:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

"Rytme Ladies 18+" træner igen. I første omgang er det på asfalten foran Rønnede Hallen. Fra den 6. maj rykker holdet indendørs igen. Foto: Peer Rasmussen

For 10-11 friske gymnastikkvinder har det været fantastisk at komme i gang igen, selvom det er udendørs.

Rønnede: Den store soundbox sender glad, rytmisk musik ud på den asfalterede fodboldbane foran Rønnede Hallen
.
- Så er vi i gang, piger, siger instruktør Julie Seier Svejgaard til de 10-11 kvinder, der er med på holdet „Rytme Ladies 18+” under Rønnede IF’s gymnastikafdeling.

Lige som andre hold i andre idrætsforeninger har „Rytme Ladies 18+” været lukket ned under corona, fordi man normalt træner inde i hallen.

Den 13. april begyndte træningen så igen, men udendørs på den hårde asfalt.

Holdet „Rytme Ladies 18+”, hvor deltagerne er mellem 30 og 62 år, er nu i gang med den tredje sæson og træner normalvis fra september til marts.

- I foråret 2020 lukkede holdet selvfølgelig ned som andre hold, og vi kom først i gang igen i september 2020 i forbindelse med, at sæsonen begyndte igen. Så var holdet lukket ned fra julen 2020, og så frem til den 13. april, fortæller Julie Seier Svejgaard, som udover at være instruktør, også er kasserer i gymnastikafdelingen i Rønnede IF.

- Netop fordi det er udendørs ventede vi bevidst til det ikke var så koldt. Det er jo ikke så fedt at dyrke gymnastik, når der er sne. I forhold til at træne udendørs har jeg været bevidst om, at deltagerne får brugt de samme muskelgrupper som de gør indendørs. Jeg skal dog også tage hensyn til, at der er nogle af deltagerne, som ikke synes, at det er så fedt at ligge på asfalten og tage mavebøjninger, så jeg må tænke kreativt, uddyber hun med entusiasme i stemmen.

Begejstrede deltagere

For Julie Seier Svejgaard og de andre deltager er det fantastisk at komme i gang med gymnastikken igen.

- Det var helt fantastisk. Vi er her alle sammen, fordi vi synes, at det er hyggeligt. Vi er her også for at røre os og få brugt nogle muskler, men det primære er, at det skal være sjovt. At få set alle mine damer igen og at de alle var kommet godt over denne periode, var virkelig rart. Også det at se nogen uden for min egen boble var dejligt, siger hun med begejstring i stemmen.

Alderspræsidenten på holdet er Julie Seier Svejgaards mor, Susanne Seier. Også hun er begejstret over at træne gymnastik igen.

- Det var virkelig dejligt at begynde igen. Vi træner tirsdag aften fra klokken 18.30-20, og vi er så heldige, at vi altid har godt vejr. Sådan er det jo også i dag, hvor du er kommet, siger hun med et stort grin til Haslev-Faxe Postens udsendte.

- Det er bedre end ingenting at træne udendørs på asfalten. Bare det at komme lidt i gang igen og få rørt os er jo virkelig dejligt, tilføjer Susanne Seier.

En af de nye på holdet er Mette Munch Mogensen, og også hun er glad for at være på holdet:

- Jeg har dyrket gymnastik det meste af mit liv og blev opfordret til at melde mig på holdet af nogle af mine kolleger. Det er helt fint at dyrke gymnastik udendørs, man skal bare klæde sig på efter vejret. Vi har alle savnet at mødes, og jeg er blevet taget imod med åbne arme. Det har været nemt for mig at komme ind på holdet, og jeg kommer med glæde hver gang. Vi får rørt os og det sociale er også vigtigt for os alle, siger hun.

Gør klar til opvisning

„Rytme Ladies 18+” træner normalt serier med henblik på opvisninger.

- Det er sekvenser, som bliver sat sammen til musik. Sekvenserne bliver længere og længere, og til sidst bliver det til en hel serie. Vi deltager normalt i DGI opvisningerne, men dem har der jo heller ikke rigtigt været nogen af den sidste lange tid. Fra den 6. maj må vi træne indendørs igen, så det glæder vi os meget til. Deltagerne skal dog komme med en negativ test for at være med indendørs, fortæller Julie Seier Svejgaard.

- Vi kommer heller ikke til DGI opvisning i år, men i gymnastikafdelingen forventer vi at kunne holde vores egen opvisning inden sommerferien. Opvisningen bliver dog også udendørs, tilføjer hun.

Julie Seier Svejgaard har været leder i Rønnede IF’s gymnastikafdeling i fem år, men har dyrket gymnastik stort set hele sit 30-årige liv.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst