Politiker besøgte lokal virksomhed

Søndag 2. maj 2021 kl. 15:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Politiker besøgte lokal virksomhed
På billedet ses fra venstre: Senol Yilmaz, indehaver af KSE-EL, Kristian Bargholz, indehaver af KSE-EL, Mads Andersen (K), retsordfører, Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne. PR foto

Der er politisk fokus på varebilstyverier i Haslev

Haslev: Håndværksvirksomheder i Region Sjælland oplever i stor stil, at indbrudstyve tømmer både varebiler og byggepladser for maskiner og værktøj.

Det er også tilfældet for KSE-EL i Haslev, der flere gange har prøvet, at tyve er gået på togt i virksomhedens servicebiler, fremgår det af en pressemeddelelse.

Derfor havde Kristian Bargholz, adm. direktør i KSE-EL sammen med TEKNIQ Arbejdsgiverne fornylig inviteret retsordfører Mads Andersen (K) på besøg for at fortælle om de store konsekvenser, det kan have, når tyve lænser varebiler og byggepladser.

- Den her stigende kurve skal knækkes. Jeg forstår ikke, hvordan det kan være så svært for myndighederne at hjælpe os med det her. Politiet har rigtig travlt, og vi er med på, at de skal prioritere, men det her kan på sigt true vores forretning, da det både koster arbejdskraft, tid og penge, sagde Kristian Bargholz.

En anden udfordring er, at der kan gå op til et halvt år, efter indbruddet er begået, før indbrudsdata offentliggøres.

På det tidspunkt er informationerne reelt forældede og kan ikke længere bruges af virksomhederne til at forebygge tyverierne.

- De manglende data om indbrudstyvenes aktiviteter betyder, at branchen ikke har mulighed for at reagere, hvis der sker fx en stigning i indbrud i lokalområdet, eller hvis man løser en opgave i et lokalområde, hvor man ikke kender til den forhøjede risiko. På samme måde er det svært for brancheforeninger eller forsikringsselskaber at vejlede virksomheder ordentligt, sagde Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

- Hurtige og valide offentlige data har meget stor værdi. På den måde kan indbrudsdata gå fra at være statistik til et konkret værktøj, man kan bekæmpe kriminalitet med, understregede han.

Mads Andersen anerkender da også, at der er et markant problem med tyverier fra ikke mindst varebiler.

- Brancheorganisationens forslag lyder interessant og er noget, jeg vil kigge ind i. Vi skal fra politisk side sikre, at danske virksomheder ikke skal bruge for lang tid på unødig bureaukrati i forbindelse med tyverier, og gøre, hvad vi kan, for at forebygge dette problem. Data-deling kunne være et godt eksempel på, hvor det offentlige og private løser problemer i fællesskab, sagde Mads Andersen.

En rundspørge blandt TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder viser, at næsten en fjerdedel af installationsvirksomhederne har været udsat for indbrud i deres servicebiler indenfor de seneste 12 måneder.

27 procent oplever desuden, at problemerne med tyverier er stigende. Mere end 16 procent af virksomhederne har desuden været udsat for tyverier på byggepladserne.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lucia-gudstjeneste
- Havde tyvekoster på værelset
- Ikke nemt at være gangbesværet
- Udstilling: Tre kunstneres bud på engle
- Pigekorets jul på lærredet
- Lucia-gudstjeneste
- Der skal vises coronapas i Faxe Kirke
- Julevin på Tuemosegård
- Julekoncert med Faxe Blæserne
- Vemmetofte Kloster må aflyse koncert
- Ensemble Storstrøm på fire plejecentre
- Visekælderen synger igen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst