Usædvanlig udgivelse: et lokalt konceptalbum

Onsdag 5. maj 2021 kl. 11:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Usædvanlig udgivelse: et lokalt konceptalbum
Hans Løkke i hjemmet på Brandskov. Foto: Torkild Svane Kraft

Usædvanlig udgivelse: et lokalt konceptalbum
Coverbilledet på „Tog til Katmandhu” er taget af Jacob Maarbjerg, Scanpix
Hans Løkke, der bor på Brandskov ved Faxe Ladeplads, har netop udgivet noget så sjældent som et konceptalbum - et album med en samlet historie.

„Tog til Katmandhu” hedder albummet som kan købes som cd, lyttes til på streamingtjenester og oven i løbet findes det også som vinylplade.

Altsammen kan købes via hjemmesiden hansløkke.dk og i Superbrugsen i Faxe Ladeplads. Prisen er helt utrolig. Ved at betale 200 kr. - ja, tohundrede - får man cd’en, vinylpladen og en bog på 64 sider, hvor man får fortællingen om de tre drenge Kaj, Sørøver-Finn og Valter.

Og det er netop de tre drenge konceptalbummet handler om. Tre drenge, tre skæbner, stofmisbrug - og det at komme på rette spor igen.

Hans Løkke er født og opvokset i Herfølge, men er gennem hele barndommen kommet meget hos sin mors familie i Vallebo - og siden 2013 har han boet i Faxe Ladeplads - og arbejdet på Faxehus Efterskole.

I flere år var han efterskolens musiklærer, men de senere år har hans virke mest bestået af inklusion og trivsel på Faxehus Efterskole.

Mini-klaver fra Polen
Da Hans Løkke var en lille dreng tog familien på campingferie i Polen - et ikke helt almindeligt ferieland dengang. På en ferie fik Hans og hans bror lov til at vælge lige hvad de havde lyst til i en legetøjsbutik, for tingene kostede ingenting i Polen.

Storebror valgte et kæmpestort ishockeyspil, men Hans valgte et lillebitte klaver. Det forstod hans mor slet ikke. Hvorfor vælge det mindste og det billigste?

Ja, det er vel det man kalder et godt spørgsmål, men lille Hans på fem år, havde altså lyst til at spille musik, selv om resten af familien var helt tonedøve, som han udtrykker det.

Men det var altså musikken der havde hans store interesse, og det fandt hans forældre hurtigt ud af, så Hans lærte at spille på stort set alle instrumenter, og fik også undervisning i klassisk klaverspil - og sine konfirmationspenge brugte han til at købe en el-guitar.

Og lige siden har den stået på rockmusik, og „Tog til Katmandhu” er da også en rockplade. Stille rock og larmende rock.

I sine unge dage spillede Hans Løkken i det legendariske Køgeband „Easter Mountain Cellar Band” der turnerede i hele Danmark - ja sågar også på Færøerne.

Det blev dog ikke musikken Hans fik som sin levevej. Det blev lærergerningen, og de seneste mange år altså på Faxehus Efterskole i Faxe Ladeplads.

Men musikken har altså været en fast følgesvend lige siden købet af mini-klaveret i Polen, og et par udgivelser er det også blevet til. I 2012 udgav han „Skøre kugle”.

På „Tog til Katmandhu” er det Hans Løkke der synger og spiller guitar. Øvrige medvirkende på pladen er Niels Møller (guitar), Michael Hansen (bas) og Bjarne Christensen (trommer).

Veteranbiler
Selv om musikken fylder en meget stor del af Hans Løkkes fritid, så har han også en anden stor interesse - veteranbiler.

Man kan sommetider møde ham i en Volvo fra 1961. En bil der nærmest ligner en skrotbunke. Og kalder man den det, så bliver Hans slet ikke fornærmet. For det er meningen at den skal se sådan ud. Og det snyder da også lidt, for alt fungerer som det skal, og Volvoen er helt sikker at køre rundt i.

Lidt flottere er de andre veteranbilen, selv om alle er biler man godt må kunne se har mange år på bagen. De skal ikke ligne en bil der lige er kørt ud fra fabrikken.

Ved bopælen står der, foruden Volvoen, en Mercedes 280 SLT fra 1976 og en Jaguar XJ6 fra 1975 - og i en garage et andet sted, står der en Jaguar Marc 10 fra 1964. Den er ikke klar til vejene endnu, men Hans arbejder på at få den ud at rulle igen.

Du kan lytte til „Tog til Katmandhu” på Spotify og Itunes, og vil du købe den, så foregår det via hansløkke.dk - og for kun 200 kr. får du både en bog, en cd og en rigtig vinylplade.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre
- Marianne og Hans Krarup har diamantbryllup
- Mesterbageren genåbner den 10. juli - opdateret
- Se Danmark-Belgien på storskærm hos HFC
- FOF klar med sommerhøjskole
- Brand i Haslev lige nu
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst