Godt det lykkedes med Østbanen

Torsdag 22. april 2021 kl. 12:25

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Godt det lykkedes med Østbanen
Indlæg af:
Michelle Frese
Spidskandidat til
Kommunalvalget for SF-Faxe

Michael Graakjær
Formand for SF-Stevns


SF-Faxe, SF-Stevns og SFs trafikordfører Anna Valentina Berthelsen har længe kæmpet en hård kamp for Østbanen. Derfor glæder det os at vi sammen med en del andre partier og ikke mindst gennem det store folkelige pres er lykkedes at få en renovering af skinnerne på Østbanen - og dermed redde Faxe og Stevns kommuners „livsnerve”.

Vi synes det er umuligt at overvurdere Østbanens betydningen for vores områdes kollektive trafik, men vi skal også huske vores busser. Vi skal sikre at buslinierne hænger sammen, både hvor ruterne ligger, hvor tit de går og at ankomst- og afgangstiderne passer sammen. Tog og busser er vigtige fordi rigtig mange af vores borgene ikke har bil og derfor er afhængige af kollektiv trafik ligesom mange ønsker at slippe rattet og i stedet bruge transporttiden til arbejdet på at læse, snakke eller blot slappe af.

En sidste ting vi skal udvikle og udvide yderligere er nettet af cykelstier og ikke kun indenfor den enkelte kommune. I dag gør elcykler at folk kører længere distancer og derfor skal vi have flere cykelstier - også over kommunegrænserne så det er trygt både at køre fra vores byer til eksempelvis Køge og for turister som ønsker at udforske vores pragtfulde naturområder.

SF ønsker ikke en sydlig omfartsvej da den slet ikke flytter særlig meget biltrafik., Derfor skal forsætte kampen for en godt og attraktivt alternativ til bilen - inden vejene bliver helt ufremkommelige.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hylleholt kirkegård - en perle i Faxe Ladeplads
- Den gamle stub o lad den stå
- SF ønsker alle en god 1. maj
- Asocialdemokratisk fremmedfobi
- Strandparken skal ikke åbnes op
- Godt det lykkedes med Østbanen
- Nu rykker det for Østbanen
- To spørgsmål til borgmester Ole Vive
- Livet leves lokalt - nærheden skal tilbage
- Forfølgelse af naturven
- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst