Naturpleje i haver og skove

Mandag 26. april 2021 kl. 07:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Naturpleje i haver og skove
Casper Holmer har etableret CH Naturpleje fra sin privatadresse. Her tilbyder han blandt andet kunderne at hjælpe dem, hvis haven er vokset dem over hovedet. Foto: Peer Rasmussen

Casper Holmer sørger for naturpleje, også i haverne.

Faxe Ladeplads: Casper Holmer holder meget af naturen, og han holder også af haver, som ikke er så „velfriserede”, men som er lavet lidt på naturens vilkår.

Derfor etablerede han i 2015 enkeltmandsvirksomheden CH Naturpleje, men det er først nu han for alvor lægger al sin tid i virksomheden.

- Jeg er uddannet skov- og naturtekniker, og har arbejdet syv år i et anlægsgartnerfirma. Jeg er meget glad for at lave og vedligeholde haver, og har prøvet flere ting inden for havefaget. Det, jeg synes er sjovt lige for tiden, og som der er god mulighed for her i Faxe Ladepladsområdet, er at der er lidt vilde haver, særligt i sommerhusområderne. Jeg har blandt arbejdet en del i Solrød, og dér er haverne bare lidt mere snorlige. For mig er det en stor glæde at arbejde med de lidt mere vilde haver. Dem er der flere af hernede, også fordi der ikke bor lige så mange mennesker, fortæller Casper Holmer.

Indretning og tilpasninger

I CH Naturpleje kan Casper Holmer hjælpe kunderne, hvis haven er vokset dem over hovedet, eller har nye ønsker til indretning af haven.

- Så kan de ringe eller sende en mail til mig, og så kommer jeg ud og ser på det og giver et tilbud. Det kan være alt inden for haven. Jeg laver hegn, træterrasser, lægger fliser og mange andre ting. Jeg kan mange ting, så der er ikke rigtig nogen begrænsninger. Det er havearbejde i meget bred forstand. Jeg er meget fleksibel i forhold til at komme, når det passer ind i kundernes kalender og tidspunkt, oplyser han.

Casper Holmer har også forskellige samarbejdspartnere, blandt andet til kloakarbejde, belægning, stubfræsning og tømrerarbejde, han kan trække på til de forskellige opgaver.

Speciale i aborist

Uddannelsen som skov- og naturtekniker varer tre år, og Casper Holmer færdiggjorde den i 2016.

Han har taget speciale som aborist.

- Aborist er det man i gamle dage kaldet topkapper. Jeg klatrer op i træer og beskærer dem, eller piller de farlige træer ned, hvis det er nødvendigt. Jeg begyndte på uddannelsen, fordi en kammerat og jeg en sen aften sad i Lejre Forsøgscenter. Han var gået i gang med uddannelsen som skov- og naturtekniker, og det syntes han også, at jeg skulle. jeg var i de tidlige 20’ere og vidste ikke rigtigt, hvad jeg skulle, så jeg begyndte på uddannelsen. Det har jeg ikke fortrudt, siger Casper Holmer.

- Jeg har blandt andet været skovarbejder i Almindingen på Bornholm. Jeg holder meget af det dyreliv, der er i skoven, men for den sags skyld også i en have. Samspillet mellem planter, insekter og fugle er noget ganske særligt. Jeg synes, at vi mangler noget fokus på dette punkt i denne tid, og det vil jeg gerne hjælpe til med, at der kommer. Det er så her min faglighed kommer ind i billedet, når jeg kommer ud til kunderne, tilføjer han.

Casper Holmer og kæresten Cille bor på Faxevej 27, og det er også herfra han driver sin virksomhed.

Parret har boet i Faxe Ladeplads i to et halvt år. Inden de kom til Faxe Ladeplads boede de i Vallebo, og Cille kommer fra Faxe Ladeplads.

Har man haveopgaver, der skal løses, kan man kontakte Casper Holmer på telefon 30 61 38 68 eller e-mail casperholmer@protonmail.com.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst