Hjemmeværnets bedste skytter er fra HVK Faxe

Torsdag 22. april 2021 kl. 10:59

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hjemmeværnets bedste skytter er fra HVK Faxe
De tre Danmarksmestre Michael Danebod, Nina Morald og John Curt Jensen sammen med distriktschef Flemming Bastrup

Hjemmeværnets bedste skytter er fra HVK Faxe
Nina Morald får overrakt Hendes Majestæt Dronningens vandrepokal for bedste kvindelige skytte
Hvis fjenden skulle dukke op, er vi godt rustet i Faxe kommune, for ud af tre Danmarksmestre i skydning kommer de to fra Hjemmeværnskompagni Faxe.

Under et uddannelsesarrangement ved HVK Faxe kunne distriktschefen, oberstløjtnant Flemming Bastrup, overraske hele tre hjemmeværnsdanmarksmestre i skydning, og overrække præmier til de tre skytter som bevis for deres flotte indsats.

Bedste kvindelige skytte
Titlen som Hjemmeværnets bedste kvindelige skytte på gevær M/95 i 2020 blev vundet af korporal Nina P. Morald fra HVK Faxe.

Nina fik overrakt Hendes Majestæt Dronningens vandrepokal for bedste kvindelige skytte sammen med diplom og et dertil hørende halssmykke.

Det er anden gang, Nina vinder titlen som bedste kvindelige skytte i Hjemmeværnet, hvilket vidner om hendes høje niveau og engagement for skydning. Nina der til daglig kommer fra Herlufmagle har været medlem af Hjemmeværnet siden 2017.

Bedste mandlige skytte
Hjemmeværnets Landsskytte på gevær M/95 uden optisk sigte i 2020 blev vundet af menig Michael Danebod, også fra HVK Faxe. Michael bor i Haslev og har været i Hjemmeværnet siden 2015. Michael fik overrakt Landsskytte-vandrepokalen, diplom og en vase som bevis for det flotte resultat.

Oversergent John Curth Jensen vandt titlen som Hjemmeværnets Landsskytte på gevær M/95 med optisk sigte i 2020. John har været medlem af Hjemmeværnet siden 1985, og er skydelærer i HVK Sorø. John, der også bor i Sorø, fik overrakt Landsskytte-vandrepokal, diplom og en vase som tegn på den ærefulde titel.

Alle tre skytter var synligt glade for hæderen og de velfortjente titler. De kan nu med rette kalde sig Danmarksmestre i skydning i Hjemmeværnet.

Også distriktschefen er meget tilfreds med de fine resultater. Oberstløjtnant Flemming Bastrup udtaler:

- Det er helt usædvanligt flot, at vi her i distriktet på samme tid har to af Hjemmeværnets bedste landsskytter og Hjemmeværnets bedste kvindelige skytte. Det vidner om de tre skytters evne og vilje, men jeg ser det også som et resultat af, at vi her i distriktet vægter skydeuddannelsen og skydeaktiviteter meget højt.

- Vi vil gerne fokusere på at styrke vores militære færdigheder, og her er skydning en af grundpillerne. Det at vi kan betjene og indsætte vores våben sikkert, præcist og effektivt er en forudsætning for, at vi kan løse vores operative opgaver. Og det viser vores samarbejdspartnere fra den øvrige del af forsvaret, fra politiet og fra resten af samfundet at Hjemmeværnet er en troværdig partner, der kan løse også de vanskelige opgaver, slutter distriktschefen.

/tor

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst