Tina Heide udstiller i byen

Torsdag 29. april 2021 kl. 11:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Tina Heide udstiller i byen
Tina Heide udstiller i Galleri Troika fra den 1. maj til 15. juni. Foto: Peer Rasmussen

Tina Heide viser farverige malerier i Galleri Troika.

Haslev: Farvestrålende, abstrakte malerier.

Det er, hvad man kan opleve, når københavnske Tina Heide udstiller i Galleri Troika, Jernbanegade 37, fra den 1. maj til den 15. juni.

- Jeg har altid haft en drøm om at male, men jeg har været selvstændig i en del år med blandt andet en skønhedsklinik i Hellerup. Sideløbende malede jeg lidt. I 2005 tog maleriet for alvor fart. Her udstillede jeg lidt tilfældigt på en restaurant, fordi restauranten manglede en udstiller. Min daværende kæreste sagde til restauranten, at jeg malede lidt. Jeg lukkede så min forretning i en måneds tid og malede 35 malerier. Jeg malede nærmest dag og nat. Udstillingen blev en stor succes, og jeg solgte 17 malerier. Det gav mig blod på tanden, fortæller hun med begejstring i stemmen.

- Senere har jeg været på en masse kurser og undervisning hos diverse kunstnere samt været på kunsthøjskole og deltaget i kunstforeninger. Jeg har malet en del malerier til fordel for kræftramte og til fordel for gadens børn i Indien og Thailand. Jeg har boet i Spanien i to år, og vendte tilbage til Danmark for et år siden. I Spanien arbejdede jeg og udstillede i gallerier og var tilknyttet en stor, anerkendt kunstforening i Malaga. Jeg har aldrig udstillet før i Haslev. Jeg kom i kontakt med Galleri Troika via en ven, som kendte en, der tidligere har udstillet her, uddyber Tina Heide.

Mange malerier

Tina Heide forventer, at hun vil udstile ret mange malerier i Galleri Troika.

- Jeg tager en udstilling ned et andet sted, og de malerier kommer direkte her ned. I udstillingen er der 35 malerier, og der er både store og små. Det bliver nok ikke 35 malerier, som kommer op at hænge i Galleri Troika, men der vil være mange og noget for enhver smag. Mine billeder er glade, abstrakte og figurative. Jeg bliver faktisk inspireret af alt muligt. Det kan være rejser, naturen og mennesker. Jeg tænker meget i farver og kombinationer af farver. Jeg glæder mig meget til at udstille i Haslev. Troika er et skønt galleri med et godt lys, som ligger virkelig godt, fortæller hun.

Fernisering 1. maj

For den daglige leder af Galleri Troika, Helle Bach, er det dejligt med en kunstner, som ikke kommer fra Haslevområdet.

- Først og fremmest er vi i galleriet glade for at udstille folks værker. Vi oplever stor interesse for udstillingerne. Hvis ikke folk kommer ind, stopper borgerne ofte op foran vinduerne og betragter de udstillede ting. Udover billederne, begynder vi jo selv at udstille ting, som vi gerne vil sælge. Det kan være unika keramik eller andre ting. Det er hyggeligt med lokale kunstnere, mens også at der, som i Tina Heides tilfælde, kommer kunstnere udefra, fortæller hun.

- Nu, hvor samfundet er åbnet noget mere vil Galleri Troika faktisk gerne invitere på fernisering af Tina Heides malerier. Tina vil være her i galleriet fra klokken 10-15. Man er velkommen til at kigge indenfor, men der gælder selvfølgelig de corona-regler, der nu en gang er. Der er en masse aktivitet i Haslev den 1. maj, så vi glæder os til at byde borgerne indenfor til ferniseringen, tilføjer Helle Bach.

Helle Bach opfordrer i øvrigt til, at hvis man som kunstner ønsker at udstille i Galleri Troika, kan man komme ind i galleriet og få en uforpligtende snak, eller man kan ringe på telefon 54 55 59 69/54 55 03 45.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst