Nu handler det om hvordan Østbanen skal reddes

Onsdag 21. april 2021 kl. 11:14

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nu handler det om hvordan Østbanen skal reddes
Nu handler det om hvordan Østbanen skal reddes
Anna Velentina Berthelsen
Østbanen: Endelig har regeringen sagt ja til at redde Østbanen. Nu er spørgsmålet bare hvordan, og om deres løsning er god nok.

Sådan skriver Anna Valentina Berthelsen på sin facebookprofil, og hun fortsætter:

- Det får vi se - og hvis ikke den er helt god nok, må vi tvinge dem det sidste stykke. I går aftes (tirsdag den 20. april/red.) havde Jacob Jensen fra Venstre og jeg indkaldt til en forespørgselsdebat i Folketingssalen. Vi ville forsøge at få regeringen til at indse, at vi bliver nødt til at hjælpe Region Sjælland med at redde Østbanen, som er livsnødvendig for dens passagerer.

I beslutningen i Folketinget hedder det blandt andet „Folketinget konstaterer, at regeringen har fremlagt et udspil til infrastrukturplan for de statslige investeringer i infrastruktur frem til 2035, og at regeringen i den forbindelse har inviteret Folketingets partier til politiske forhandlinger herom.” og...

„Folketinget konstaterer, at regeringen i forbindelse med de igangværende infrastrukturforhandlinger vil fremlægge et oplæg til mulig prioritering af skinnenettet til Østbanen og andre lokalbaner.”
På almindelig dansk betyder det, at regeringen nu skal komme med et forslag til finansiering af nye skinner på Østbanen.

- Det der står i teksten betyder nemlig, at regeringen nu skal komme med et bud på en løsning, som redder Østbanen i forbindelse med infrastrukturforhandlingerne, som lige er startet, udtaler Anna Velentina Berthelsen, og fortsætter:

- Det er et sindssygt vigtigt skridt tættere på målet, for dermed har regeringen givet sig og indrømmet, at staten skal hjælpe med at redde Østbanen. Den næste slåskamp bliver dermed ikke, om vi skal redde Østbanen, men om hvordan.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst