Hvordan har du det? Er det DIT svar der mangler?

Tirsdag 27. april 2021 kl. 11:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Sundhedskonsulent i Faxe Kommune, Andrea Værum Søndergaard, håber mange flere vil deltage i sundhedsundersøgelsen. Privatfoto.

Det er vigtigt at så mange som muligt besvarer spørgsmålene i den sundhedsundersøgelse de er inviteret til at deltage i, for det er bl.a. ud fra den kommunen laver sundhedstiltag.

Sundhedsundersøgelse: Lige nu gennemfører landets regioner og kommuner en stor sundhedsundersøgelse der i al sin enkelthed gå ud på at høre hvordan du har det - men der mangler svar fra borgere i Faxe Kommune - og det haster.

Faktisk så ligger vores kommune i bund når det gælder om besvarelser i undersøgelsen. En lang række borgere i kommunen har modtaget invitation til at deltage i undersøgelsen - og her handler det om borgere fra 16 år og opefter.

Vind store præmier
Men hvorfor bruge tid på at svare på spørgsmålene? Det skal man fordi man derved bidrager til vigtig viden om danskernes sundhed - og man hjælper kommunen til at kunne lave lige præcist de sundhedstilbud der er brug for.

Og når der her tales om sundhed, så er det både den fysiske og den mentale sundhed.

Nå ja - og så kan man vinde mange flotte præmier, til en værdi af helt op til 5.000 kr. hvis man deltager i undersøgelsen.

Tidligere undersøgelser
I Faxe Kommune er sundhedskonsulent Andrea Værum Søndergaard en af tovholderne i den store sundhedsundersøgelse, og samtidig sidder hun i en erfagruppe i Region Sjælland.

Hun fortæller til Haslev-Faxe Posten at der netop er sendt en lille husker ud til dem der har modtaget invitation til at deltage i undersøgelsen, men endnu ikke har svaret.

- Og det er vigtigt at rigtig mange svarer. Jyderne og københavnerne er meget bedre til at svare, fortæller Andrea, og tilføjer at der kommer meget godt ud af sundhedsundersøgelsen.

Den har nemlig været gennemført flere gange, og Faxe Kommune har været gode til at tage fat på de helbredsproblemer undersøgelsen har vist.

Overvægt er et af de helt store problemer, så derfor tilbyder kommunens sundhedskonsulenter flere forskellige ting indenfor kost og motion.

Men tidligere undersøgelser har også vist, at mange har problemer med ensomhed og med søvn - og de ting har Faxe Kommune straks taget fat på at gøre noget ved - eller rettere, komme med tilbud, der kan hjælpe.

Det er ikke så lang tid siden Haslev-Faxe Posten kunne skrive om søvnkurser, og den positive effekt det har haft på deltagerne - og man har også kunnet læse om mandegrupper som er oprettet af sundhedskonsulenterne - så jo, der kommer virkelig noget ud at den store sundhedsundersøgelse - men det kræver at så mange som overhovedet muligt vælger at deltage...

Kvinder bedst til at svare
Når man ser på antallet af besvarelser ligger Faxe Kommune næstsidst i Region Sjælland. Og som ved så meget andet, når det gælder sundhed, så er det kvinderne der ligger i top. Der er flest kvinder der har besvaret spørgeskemaet.

Blandt de unge er der en markant forskel. Fra de 16 til 34 årige er der næsten dobbelt så mange kvinder som mænd der har besvaret spørgeskemaet. Herefter jævner det sig lidt ud, og når man ser på tallene for dem over 65 år, så er der faktisk flest mænd der har taget sig tid til at svare på spørgsmålene.

Det er ved at haste med at svare på spørgeskemaet. Sidste chance er den 12. maj, men lad nu være med at udsætte det... Tag fat i spørgeskemaet nu, og vær med til at sikre dig selv og andre et bedre liv.

Af Torkild Svane Kraft


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst