Gå er tur på mors dag og hjælp SOS Børnebyerne

Torsdag 22. april 2021 kl. 15:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Gå er tur på mors dag og hjælp SOS Børnebyerne
SOS Børnebyerne hjælper fattige og udsatte familier, som denne i Colombia, så børnene får en tryg og kærlig opvækst. Foto: Nina Ruud

Nu har du muligheden for ikke kun at tænke på din egen mor søndag den 9. maj, men på alles mødre - også dem der ingen har...

I skrivende stund har 18 Faxeborgere meldt sig som indsamlere, når SOS Børnebyerne samler ind på mors dag søndag den 9. maj, men der er brug for mange flere.

Indsamlerne er med til at sikre, at SOS Børnebyerne kan hjælpe flere forældreløse og udsatte børn, der er i risiko for at miste omsorgen fra deres forældre. Lige præcis denne gruppe børn har, på grund af coronapandemien, mere brug for hjælp end nogensinde før.

- Nedlukninger som følge af corona har verden over ramt især de udsatte børn, vi hjælper. I kriser som denne er der stor risiko for, at familier falder fra hinanden, og flere børn bliver efterladt. Der er derfor hårdt brug for vores hjælp nu, og det glæder mig derfor meget, at mange danskere ønsker at bidrage og melder sig som indsamlere, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Selvom 18 allerede har meldt sig som indsamlere i Faxe Kommune, er der stadig 91 ledige ruter i kommunen.

indsamling uden kontanter
På landsplan har næsten 4000 indsamlere allerede meldt sig til SOS Børnebyernes Landsindsamling. Ifølge Mads Klæstrup Kristensen kan en søndagstur som indsamler gøre en reel forskel ude i verden:

- På to-tre timer kan én enkelt indsamler i gennemsnit samle omkring 1.000 kroner ind. Det er mange penge, som kan gøre en stor forskel i hverdagen for de børn, vi hjælper. Vi håber, at de sidste ruter bliver besat, så vi kan få endnu flere penge ind til verdens børn.

Som noget nyt slipper indsamlerne i år for at aflevere kontanter i banken, fordi indsamlingen er blevet kontantløs. I stedet for en bøtte får indsamlerne et indsamlingsskilt med en personlig kode, så indsamlerne selv kan se, hvor meget de har samlet ind.

Bidrag til landsindsamlingen den 9. maj går til SOS Børnebyernes arbejde for at sikre forældreløse og udsatte børn en tryg barndom i en kærlig familie.

I 2020 havde 3300 danskere tilmeldt sig som indsamler, heraf 15 indsamlere fra Faxe Kommune, men på grund af corona måtte SOS Børnebyerne aflyse den fysiske del af landsindsamlingen sidste år.

Vil du være indsamler?
Tilmeld dig på www.sosindsamling.dk eller ring til SOS Børnebyerne på 3373 02 33. Du har mulighed for at vælge en rute i nærheden af dit hjem.

Når du har tilmeldt dig, får du tilsendt indsamlingsskilt og alle øvrige materialer og information med posten.
tor

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst