Flere medlemmer i Faxe Kunst- & Musikforening

Torsdag 22. april 2021 kl. 11:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Flere medlemmer i Faxe Kunst- & Musikforening
Gustav Piekut giver koncert på Vemmetofte Kloster. Foto: Nils Krogh Hansen

Corona har ødelagt meget for mange foreninger og erhvervsdrivende, men i Faxe Kunst- & Musikforening har man øget medlemstallet med 25%.

I en ellers svær tid for kulturlivet kunne formanden, Hans Krarup, i sin beretning på Faxe Kunst- & Musikforenings virtuelle generalforsamling glæde sig over, at det var lykkedes at gennemføre sæsonen 2020 helt uden aflyste koncerter, blot med en række ændrede datoer.

I efteråret ovenikøbet med et par ekstra koncerter i forhold til de oprindeligt planlagte. Samtidig kunne Hans Krarup glæde sig over, at interessen hos publikum var væsentligt forøget, således at foreningen ved udgangen af 2020 havde forøget medlemsskaren med godt 25% i sammenligning med året før.

Der blev afholdt ikke mindre end 11 arrangementer startende med nytårskoncerten den 12. januar 2020 med et feststemt publikum i en udsolgt sal i Kulturnariet. Ensemble Storstrøm leverede musik med alt godt fra Mozart til Gershwin sammen med solisterne, sopranen Gabriella Pace fra Brasilien og publikums favorit basbaryton Jens Søndergaard.

Derudover skal blot nævnes operahits og operetteperler med Operettekompagniet søndag den 8. marts - lige inden landet blev lukket ned - og den store Jubilæumskoncert den 27. september i anledning af Haslevs 150 års jubilæum som stationsby.

Denne koncert var det eneste større arrangement, der blev gennemført i den anledning, selvfølgelig under hensyntagen til antallet af medvirkende og med kun ca. 70 tilhørere i salen.
Der var tak til foreningens sponsorer, Faxe kommune, Statens Kunstråd samt Solistforeningen af 1921 og desuden stor tak til de forskellige spillesteder for gæstfriheden.

Nye i bestyrelsen
På generalforsamlingen var der tak til bestyrelsesmedlemmerne, Anna Manly og Karina Lestang, der ikke ønskede genvalg. Inger Milo og Knud Erik Hansen blev nyvalgt.
Bestyrelsen konstituerede sig umiddelbart efter med Hans Krarup som formand, Lis Ella Fruervang som næstformand og kasserer samt Caroline Fougt som sekretær.

Koncert på Vemmetofte
Faxe Kunst- & Musikforening ser frem til en spændende sæson med 8 koncerter og et foredrag, en sæson der forhåbentlig kan indledes mandag den 10. maj kl. 20 på Vemmetofte Kloster med det unge klavertalent Gustav Piekut, der bl.a. vil spille Beethoven og Rachmaninov. Program og køb af billetter via Faxe Kunst- & Musikforenings hjemmeside.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst