Kulturelt rejsebrev:* Endelig åbner kulturen igen

Tirsdag 20. april 2021 kl. 10:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kulturelt rejsebrev:* Endelig åbner kulturen igen
Det glæder René Tuekær at vi, forhåbentligt, igen kan nyde kulturen. Foto: Torkild Svane Kraft
Kulturelt rejsebrev:
Af René Tuekær (L)
Formand for Plan- &
Kulturudvalget


Hermed følger mit første rejsebrev i kalenderåret 2021. Jeg har i hele indeværende byrådsperiode formuleret et kulturelt rejsebrev pr. kvartal. Det agter jeg, at gøre alle fire år og dermed også i 2021 selv om det er valgår.

De seneste tiltag jeg kan referere til i disse for kulturen trængte tider er, at den endelige fireårige aftale med Kulturregion Storstrøm og Kulturministeriet er indgået for 2021-2024.

Jeg er formand for Kulturregion Storstrøm og det har været et stort arbejde for alle implicerede, at få hentet denne aftale i hus. Aftalen styrker bl.a. børn og unges aktive deltagelse i kulturlivet. Endelig vil kommunerne i dette fællesskab sørge for medinddragelse af børn og unge op til 25 år inden for især film, design og scenekunst. Et andet medtaget tema i aftalen er, hvordan kulturen kan bidrage til den bæredygtige udvikling i kommunerne.

Endelig har Ensemble Storstrøm fået godkendt en ny fireårig rammeaftale med støtte fra Statens Kunstfond. Faxe, Lolland, Guldborgsund og Næstved Kommuner er med i aftalen. Ensemblet er et af fem basisensembler i Danmark og formålet er, at spille klassisk musik af høj kunstnerisk kvalitet. Det er rigtig godt, at aftalen er kommet på plads.

Endelig åbner vores kulturliv endnu mere efter COVID-19 nedlukninger. Der er mange af vores aktører som mangler økonomisk indtjening, og derfor skal vi straks benytte kulturen igen.

Jeg har bl.a. indskrevet fernisering i Rollosalen den 8. maj med billedkunstneren Lis Brønderslev gennem kunstklubben Faxe. Klassisk koncert på Vemmetofte kloster den 10. maj gennem Faxe kunst- og musikforening.

Endelig åbner biografen Kanten og BIO i Haslev igen den 6. maj. Håber mange vil frekventere de to biografer i Faxe kommune samt det øvrige kulturliv. Vi trænger alle sammen til andre oplevelser efter nedlukning.

Alt er dog stadig med risiko for coronaændringer.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst