Forfølgelse af naturven

Mandag 12. april 2021 kl. 09:27

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Forfølgelse af naturven
Der var en gang der stod "Til salg". Foto: Karsten Mathiasen
Indlæg af:
Karsten Mathiasen
Hugkrogen 6
4640 Faxe


7. april tabte miljøjournalist Jesper Petersen en landsretsag mod Gisselfeld. Jesper forsvarede en aftale, som han indgik med Gisselfelds tidligere overdirektør.

Aftalen drejede sig om at overtage den anden halvdel af det dobbelte godshus, som han har beboet siden 1996, når det blev ledigt. Det skulle være som tak for det enorme arbejde Jesper havde gjort for naturen på Gisselfeld og for stedets 10. overdirektør, grev Erik Danneskiold-Samsøe.

Landsretten fandt ikke aftalen tilstrækkeligt dokumenteret. Det var der ikke noget at gøre ved. Undervejs måtte jeg påhøre, at adm. direktør og godsforvalter Jens Risom havde lidt svært ved at tale helt sandt i retten.

På spørgsmålet fra Jespers advokat om godset havde tænkt på at sælge Søtorupvej 5B lød Risoms klare svar „Nej”. Jeg så dog selv sidste år, at der i to måneder stod et stort til salg-skilt ud til Søtorupvej.

Risom og Gisselfeld har ingen midler skyet i deres uanstændige kampagne mod en naturvens forsvar af egnens natur. Jeg husker, da Jespers ældste søn - min søns legekammerat - skulle være startet på fritidshjemmet Troelstrupgård, der dengang lejede skov af Gisselfeld. Da kom der besked til institutionslederen fra Risom om, at hvis Jespers søn fik lov til at gå på Troelstrupgård, så ville lejeaftalen om skoven blive opsagt.

Gisselfeld/Risom har tabt flere retssager til Jesper. F.eks. er godset for 1½ år siden blevet dømt til at renovere hans hus, som man bevidst forsøgte at få til at falde sammen. Det er nu er blevet rigtig flot! Og nu har Gisselfeld så vundet retten til at administrere den østlige hushalvdel. Jeg vil oprigtigt ønske og opfordre godset til at gøre det med omtanke.

Gisselfeldledelsen finder det åbenbart forbryderisk, at Jesper forsvarer naturen og dokumenterer den hårdhændede naturforvaltning. Det er helt enevældigt. Men hurra for demokratiet og at vi alligevel kan ytre os imod enevældige herrer. Og naturen vandt alligevel en sejr d. 7. april. Kvanefjeldet blev reddet, takket være en klog stemmeafgivning af det grønlandske folk!

-------------------------
Avisen har forelagt læserbrevet for Jens Risom, Gisselfeld, men han ønsker ikke at kommentere læserbrevet.
Redaktionen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hylleholt kirkegård - en perle i Faxe Ladeplads
- Den gamle stub o lad den stå
- SF ønsker alle en god 1. maj
- Asocialdemokratisk fremmedfobi
- Strandparken skal ikke åbnes op
- Godt det lykkedes med Østbanen
- Nu rykker det for Østbanen
- To spørgsmål til borgmester Ole Vive
- Livet leves lokalt - nærheden skal tilbage
- Forfølgelse af naturven
- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst