Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen

Fredag 9. april 2021 kl. 08:43

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
Indlæg af:
Nelly Hagen
Teglgårdsvej 5
Faxe Ladeplads.


Dyrenes velfærd ligger mig meget på sinde. I Strandparken har de et åndehul, hvor de kan færdes nogenlunde i fred for horder af mennesker. (Jeg tænker på frøer, egern, vildt etc.).

Efter min mening er „forskønnelsesprojekter i Faxe Ladeplads” tit og ofte dårlige ideer, i hvert fald set fra dyrenes side. Områderne bliver for „golde og friserede”.

NO GO ! - Eller sagt pænt, nejtak...

Synes absolut ikke om udtynding af buske og træer, BARE FOR, AT KUNNE KIGGE IND I PARKEN. Den vildtvoksende natur, og mosegrund, har sin charme med gamle udgåede træer, mos og alskens planter, som insekterne ligeledes er glade for.

Lad området forblive urørt, som en fryd for øjet og til gavn for dyrenes overlevelse og mangfoldighed.

Hvis, der absolut skal bruges midler til et eller andet projekt, kunne det være, at retablere de stier, der allerede er anlagt. Ment på den måde, at man evt. kunne lægge noget mere gå-fast materiale på. Eventuelt sætte redekasser op for ugler og andre fugle.

Folk, som bor i lokalområdet, kender parken, og ved, hvor de skal gå, tager også højde for det rette fodtøj - så på med gummistøvlerne når det har regnet. Nej tak til ny sti.

Charmen er for mig, at se alle de vilde planter/bevoksninger, i et sammensurium.

Det er unikt. Med tanke på, at Faxe kommune er strikse til at fælde, rydde, så det kan se pænt ud, ja - så plejer resultatet at blive ufordelagtigt for dyr og vækster, hvis man begynder at „gå amok” med at fælde træer og udtynde buske.

I takt med tidens trend, med flere motorveje, flere bebyggelser, bliver naturen presset ekstra hårdt. Faxe Ladeplads har i de sidste par år, fået skabt mange turistmagneter, fred være med det - steder, hvor mennesker flokkes i stor stil.

Men, lige netop Strandparken, bør fortsat være et helle- og stillested for dyr og mennesker. Navnlig set i lyset af regeringens aftale, om en biodiversitetspakke, der sikrede 888 mill. kr. i 2021-2024 til dette formål. Nu skulle Danmarks natur løftes.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hylleholt kirkegård - en perle i Faxe Ladeplads
- Den gamle stub o lad den stå
- SF ønsker alle en god 1. maj
- Asocialdemokratisk fremmedfobi
- Strandparken skal ikke åbnes op
- Godt det lykkedes med Østbanen
- Nu rykker det for Østbanen
- To spørgsmål til borgmester Ole Vive
- Livet leves lokalt - nærheden skal tilbage
- Forfølgelse af naturven
- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst