Hvad med Østbanen?

Torsdag 8. april 2021 kl. 15:19

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hvad med Østbanen?
Nye skinner? Ikke ifølge regeringens trafikudspil

Regeringen har netop fremlagt deres trafikudspil. Her er der afsat penge til motorvej til Næstved - men Østbanen er ikke nævnt med ét eneste ord.

Regionsrådsformand Heino Knudsen undrer sig over fraværet af Østbanen i regeringens udspil. Østbanen har i marts været i høring i Folketingets Transportudvalg, hvor transportminister Benny Engelbrecht deltog. I flere omgange har Østbanen været en del af forhandlingerne om økonomiaftaler mellem regeringen og Danske Regioner, hvor finansminister Nicolai Wammen har siddet for bordenden.

- Østbanen må ikke blive en kastebold mellem Transportministeriet og Finansministeriet. Den er en livsnerve for det østlige Sjælland. Jeg havde håbet, at den nylige høring om lokalbaner havde gjort større indtryk. Nu håber og forventer vi, at Folketinget i forhandlingerne finder midlerne til sporrenovering af Østbanen, så også borgerne på det østlige Sjælland kan få sikkerhed for attraktiv og klimavenlig kollektiv trafik, siger Heino Knudsen, og fortsætter:

- Jeg noterer mig, at der er afsat en pulje på 6,5 mia. kr. til bedre kobling mellem land og by. Det vil være oplagt at finansiere nye skinner til Østbanen via denne pulje.


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Glæde over ny kunststofbane
- Redningsbåden rykkede ud på Faxe Bugt
- HeroldWolterHerold sørger igen for strandstole
- Emma blev den første HF-student i Faxe
- Formel 4 mesterskab: Noah på podiet i Spanien
- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst