Byggesagsbehandling - Faxe hurtigst i regionen

Onsdag 24. marts 2021 kl. 11:26

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Byggesagsbehandling - Faxe hurtigst i regionen
Hurtig byggesagsbehandling kan tiltrække virksomheder. Dette foto er fra rejsegilde hos AB Lauridsen Maskiner i Rønnede. Borgmester Ole Vive (th) i samtale med Steffen Hansen fra AB Lauridsen. Arkivfoto: Torkild Svane Kraft

Faxe Kommune har hurtigst sagsbehandlingstid i Region Sjælland når det gælder byggesagsbehandling.

Faxe Kommune: DI Dansk Byggeris analyse af de gennemsnitlige tider for byggesagsbehandling placerer Faxe Kommune i top 5 i Danmark, og som den hurtigste kommune i Region Sjælland.

17 dage. Så kort tid skal man i gennemsnit vente på at få sin byggesag behandlet i Faxe Kommune.

Ingen andre i Region Sjælland gør det hurtigere, og kun Vallensbæk (Region Hovedstaden) er her på Sjælland hurtigere end Faxe Kommune med fire dages sagsbehandling i gennemsnit.

Erhvervsdirektør i Business Faxe glæder sig over, at det også i 2020 er slået fast, at Faxe Kommune arbejder målrettet og højt prioriteret på byggesagsområdet.

- Byggesagsbehandlingen i Faxe Kommune har i flere år ligget helt i top på landsplan og bedst på Sydsjælland. Det glæder mig meget, at vi holder niveauet, det betyder meget for lokal vækst og udvikling. Desuden inspirerer det til et generelt højt serviceniveau for erhvervslivet. Jeg vil gerne rose Faxe Kommunes politikere og ledelse, for til stadighed at have fokus på erhvervslivets rammevilkår, siger Tomas Legarth, erhvervsdirektør i Business Faxe.

Borgmester Ole Vive er glad for, at fokus på området bærer frugt.

- Det er et klart politisk ønske, at vi altid bestræber os på at sætte borgerne først. Når ønsket og behovet for byggeri opstår, så skal man kunne komme videre. Borgere og erhvervsdrivende i vores kommune skal kunne komme videre med deres drømme og idéer, og håndværkerne skal i gang, så hurtigt, det er muligt, siger Ole Vive og tilføjer:

- Hurtig sagsbehandlingstid skyldes ikke mindst en struktureret og prioriteret arbejdsindsats hos vores byggesagsbehandlere. De er dygtige og erfarne sagsbehandlere, som har formået at skabe en effektiv proces i forhold tid både tid og kvalitet i godkendelserne. Jeg er glad for, at den politiske prioritering af området slår så positivt igennem.

I øjeblikket er der på landsplan fokus på nye brandregler. De betyder grundlæggende, at ansøgere skal benytte brandteknikere i forhold til deres projekter. Kommunerne kan i nogle tilfælde blive forsinket, fordi der opstår en flaskehals på markedet - de selvstændige brandteknikere har ganske enkelt meget travlt.

- Det er en problemstilling både vi og de øvrige kommuner er opmærksomme på, og Kommunernes Landsforening arbejder på sagen. Det er klart, at sikkerheden er i orden i forhold til brand, men jeg håber bestemt, at der kommer en løsning på denne udfordring, inden den sætter markante spor i sagsbehandlingstiden, siger borgmester Ole Vive.


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst