Fællesnævner

Onsdag 24. marts 2021 kl. 10:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fællesnævner
Indlæg af:
Niels Østrup Olsen,
Søvej 2,
Faxe Ladeplads.


Ved et i øvrigt dødssygt party kan to mænd sættes på én og samme brøkstreg, hvis værten sætter ordet golf på bordet, thi begge herrer tilbringer fritiden med at svinge køller i fri luft, og nu hygger se sig gevaldigt, mens den ene praler af sin driver, der sender kugle efter kugle på ørneflugt og den anden af sit mesterlige put på selv den mest usle green.

Ordet golf forbinder antageligt flere millioner entusiaster udover den ganske verden. For halvfjerds år siden kunne 5 millioner mennesker forenes på lignende måde i ordet DANSK, som gav anledning til en snak om Dannebrog, der faldt fra himlen. Om slaget på Reden og Dybbøl og den store folkelige begejstring, der bragte adel og borger, præster og bønder sammen i jubel og glæde den 15. juni 1920, da kong Christian den tiende red over Kongeåen og dermed hentede den tabte datter Sønderjylland hjem til mor Danmark.

Nu om stunder er det med folket som med ilden, som vi kalder en god tjener, men en farlig herre. Ordene socialisme, Corona og klima er nok mere stuerene i disse tider, hvor folket er forandret til statsborgere i Danmark. 100 år efter genforeningen har staten sådan rent symbolpolitisk af hensyn til DF betalt adskillige millioner for at restaurere Dybbøl mølle.

Skamme sig skal den ansvarlige minister, som burde vide, at det globale er in og det nationale yt. Af samme årsag er der mange humanister, som forenes på en negativ brøkstreg, hvis cappuccinoens mælk bobler over med et Dansk Folkeparti.

Fælles had og fælles kærlighed
Fælles had forener os mindst ligeså godt som fælles kærlighed, det sidste forekommer mig dog bedre end det første. Netop derfor vil jeg opfordre alle humanister til at forene sig i en søgen efter det ord, der i givet fald kunne sætte samtlige 8 milliarder mennesker på én og samme brøkstreg.

Som man i matematikken kalder den ubekendte størrelse for X, så kunne vi jo kalde den globalt forenende størrelse for GUD. Nu sprutter det med caffelatte af mundvigene på mangt en humanistisk cafegæst, thi han ved jo, at der slet ikke findes en Gud.

Kun meget få af de mennesker, som smykker visitkortet med et Cand. Dit eller dat aner noget om fysik, kemi eller astrofysik og ved derfor ej heller, at den naturvidenskabelige spørgejørgen ender med at stoppe sin søgen efter årsager og virkninger i et „sådan er det bare”.

Tyngdekraften forklarer mangt og meget, men intet forklarer tyngdekraften. Den er der bare med alle sine virkninger. Åh, jeg gik for vidt, thi jeg anvendte jo udelukkende ordet Gud som det ubekendte X, der kunne bringe os alle sammen, men nu er jeg allerede et hadeobjekt for alle humanistiske ateister, som gerne tilgiver en analfabet, at han tror på Allah og en jøde, at han elsker Jahve, men ikke tåler, at en meddansker flirter med den slags tåbelige ideer.

Derfor beder jeg enhver sand naturvidenskabsmand om at lægge sig i selen og oplyse humanisterne om, at Gud så sandelig er en mulighed, ikke en realitet, thi det sidste må være den enkeltes eget frie valg. Du kan vælge at tro eller vælge det modsatte, men i begge tilfælde kan det jo være, at du tager fejl.

Jeg kan selv godt lide tanken om, at jeg som en del af Guds skaberværk har frihed under ansvar over for Hende, som også er den personliggjorte natur, som jeg må glæde mig over og værne om så godt jeg nu kan og i øvrigt bestræbe mig på at gå ad veje, som min mulige gudinde tør kende om, jeg så til målet når først ved livets ende.

Håber naturligvis på medhør blandt nutidens meetoo hekse ved at tale om gudinde. Uha allerede et skisma, måske bør vi betragte Gud som hermafrodit eller som det svenske broderfolk siger en hen, som har sendt os Coronaens pest til eftertanke selv om det giver hovedpine.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
- Grøn omtanke
- Nogle gaver er ikke være at modtage
- Danske værdier på flugt
- Fællesnævner
- Er reglerne lige for alle?
- Kvindernes internationale kampdag
- Frustration over Corona-situationen
- Ungdomsklubber genetableres i tre byer
- Efterskoleelev med opfordring til statsministeren
- Jo, det var Bertel Haarder
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst