Simon og Kaspers rotur over Atlanterhavet er udskudt til 2022

Mandag 29. marts 2021 kl. 09:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

På grund af corona har Simon og Kasper måttet udskyde turen med et år, men de træner stadig målrettet.

Row for Change: I juli måned sidste år skrev vi om Simon og Kaspers, efter manges mening, vandvittige idé - de vil ro over Atlanterhavet.

Meningen var at de skulle ro i december måned i år, men pga. corona er smutturen over Atlanterhavet - den er på sådan cirka 4.699 km. - udskudt til december måned næste år.

Men det betyder ikke at Simon Svendsen fra Faxe Ladeplads og Kasper Skårup Andersen fra Faxe har lagt sig på sofaen og tændt for fjernsynet. De er stadig meget aktive med fysisk træning, med at skaffe sponsorer - og med at ro.

I december måned købte de en brugt robåd i Sverige. Det er ikke den båd de skal ro over Atlanterhavet i, men en båd de skal træne i, og en båd der minder om den båd de skal bruge når det går løs den 12. december 2022.

Træningsbåden kostede 240.000 kr. - men så fulgt der også en trailer med. Den båd som Kasper og Simon skal bruge over Atlanterhavet koster omkring 600.000 kr. men så vil de til gengæld kunne sælge den efterfølgende for 450.000 kr.

Siden de fik træningsbåden er det blevet til en del ture i Faxe Bugt - mest til Feddet og Vemmetofte Strand, men når dette læses har de også roet en tur til Møn. Desuden er blevet roet både i dagslys og om natten.

Bølgerne i Faxe Bugt er ikke så voldsomme som det Simon og Kasper vil blive udsat for på Atlanterhavet. Her kan bølgerne blive op til 10 meter høje, men de er mere behagelige end i Faxe Bugt, påstår Simon. Og da denne signatur så lidt undrende på ham, tilføjede han, at da bølgerne på bugten er hyppigere bliver roningen mere ustabil end på Atlanterhavet...

Atlantic Challenge
Den 12. december 2022 stævner Kasper og Simon ud fra en af de kanariske øer, La Gomera, og ror så til Antigua der ligger sydøst for Den Dominikanske Republik lidt nord for Venezuela. 4.699 km. i lige linje.

De regner med at turen vil tage omkring 50 dage - og de bliver ikke de eneste der skal ro turen. De stiller nemlig op i løbet Atlantic Challenge. Et løb som Mads Vangsø deltog i forrige år sammen med Lasse Hansen - og sidstnævnte bliver Simon og Kaspers personlige træner op til roturen, og bedre træner kan man ikke ønske sig. Han ved hvad det drejer sig om, idet han har roet turen flere gange.

Farlig tur
Det siger vel nærmest sig selv, at roturen over Altanterhavet er farlig - og der har da også været dødsfald på nogle af turene arrangeret af Atlantic Challenge.

For at minimere risikoen, skal man, for at være med i Atlantic Challenge, gennemføre en lang række kurser, og så skal man dokumentere, at man holder sig i god form.

Der er to følgebåde med på turen, men da strækningen er lang og de deltagende robåde hurtigt bliver spredt over et stort område, kan der gå op til tre dage før hjælp når frem, hvis de skulle komme ud for et uheld.
Derfor er det udstyr Kasper og Simon bruger da også af højeste kvalitet. På intet tidspunkt går de på kompromis med kvaliteten - og det uanset hvad det drejer sig om.

Ikke en almindelig robåd
Hverken øvebåden eller den båd de skal bruge på den rigtige tur over Atlanterhavet, er en helt almindelig robåd. Den er forholdsvis stor, omend den ikke vil syne af meget på det store hav.
Bådene er udstyret med radio og navigation og strømforsyningen klares med solceller placeret forskellige steder. Der er to kabiner - en foran og en bagved - og i midten er der plads til en motor - en menneskelig motor.

Den ene kabine er til opbevaring af mad, drikkevarer, medicin, førstehjælpsudstyr mv., mens der i den anden kabine er indrettet soveplads. Og så er meningen ellers at man sover i to timer og ror i to timer - så selv om Simon og Kasper følges ad, kommer de ikke til at se så meget til hinanden - men så er risikoen for skænderier jo heller ikke så store...

På sponsorjagt
Det koster mange penge - som rigtig mange - at deltage i Atlantic Challenge. Som nævnt har øvebåden kostet 240.000 kr. mens den robåd der skal bruges, når det for alvor går løs, koster 600.000 kr.

Dertil skal man så lægge alverdens udstyr og den tid der skal bruges på kurser, træning og selve turen. Så Kasper og Simon skal skrabe rigtig mange penge sammen.

De har allerede en del sponsorer, men har brug for mange flere - ikke mindst en storsponsor, der kan være med til at finansiere konkurrencebåden.

Blandt de nuværende sponsorer finder man SJEB - Sjællands Erhvervsbeklædning i Rønnede. Øvrige sponsorer kan man se på Kasper og Simons hjemmeside.

Familien bakker stadig op
Kasper Skårup Andersen er 36 år gammel. Bor i Hovby ved Faxe. Er kæreste med Julie og sammen har de datteren Esther på 4 år.

Simon Svendsen er 38 år og bor i Faxe Ladeplads. Han er kæreste med Christina og de har drengene Alfred på 10 år og Nelson på 6 år.

For et år siden sagde Kasper og Simon til avisen, at deres kærester, som er søstre, nok ikke syntes det var den mest geniale idé de havde fået, men at de accepterede og bakkede op om deres beslutning. Og det gør de stadig, forsikrer Simon og Kasper.

Støtter børn der har det svært
Simon og Kasper kalder deres tur Row for Change, for de regner helt bestemt med, at meget vil blive ændret efter sådan en spektakulær oplevelse. Men de har også valgt navnet „Change” fordi de vil være med til at gøre en forskel for børn der har det svært.

En af kriterierne for at være med i Atlantic Challenge, er at man samtidig skal samle penge ind til et godgørende formål. Her har Simon og Kasper valgt at støtte organisationen CoolUnite, der støtter børn med livstruende sygdomme. Blandt modtagerne af hjælp fra CoolUnite finder man bl.a. Lukashuset - Danmarks eneste hospice for børn.

Læs mere her
Du kan læse mere om Atlantic Challenge på taliskerwhiskyatlanticchallenge.com
Og om Kasper og Simon på rowforchange.com ligesom du kan finde dem på facebook og Instagram - søg på Row for Change.
Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politiet kiggede efter knallerter i Rønnede
- Diplom- og boksestævne
- Krydsfeltet er klar til at hjælpe hvis livet driller
- Familieaften får en ny chance
- Nick Horup fortæller om Peter og Morten
- Promenadekoncert på kanten af kalken
- Metaltyv anholdt
- Hej mand - er du klar til seniorlivet?
- Kunstnere åbner døren
- Danmarksrekord da Clara blev konfirmeret
- Sølv til Oliver ved internationalt stævne
- Pinse, picnic og Terslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst