Strandparken skal forbedres - har du en god idé?

Fredag 19. marts 2021 kl. 12:48

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

René Tuekær fotograferet lige ved siden af bålhytten i Strandparken

Jeg kunne godt tænke mig at området bliver „åbnet op” - altså at der ryddes op i træer og buske så man kan se ind i området, når man kommer kørende ad Strandvejen.

Sådan sagde formanden for Plan- og kulturudvalget, René Tuekær, da Haslev-Faxe Posten for halvandet år siden tog ham med på en rundtur i Faxe Ladeplads.

Og nu sker der noget. Byrådet har afsat 250.000 kr. til en „opgradering” af Strandparken, men vil gerne høre brugernes ønsker, ideer og behov. Administrationen er kommet med et forslag om en ny hovedsti midt gennem parken til stranden, så gående ikke skal over rastepladsen.

Men hvad synes du? Faxe Kommune vil gerne modtage ideer inden den 12. april. Send din ide til materielgaard@faxekommune.dk

Og nu sidder nogle måske og tænker - Strandparken, hvor er den? Den ligger ved siden af Faxehus Efterskole og lige overfor Krygersvej i den sydlige ende af Faxe Ladeplads.

Her er der er slåede stier gennem området, der dog godt kan være ret sumpede på visse steder. Der er en rasteplads/parkeringsplads i et hjørne af grunden, som ligger op af Faxehus Efterskoles. Cirka midt på grunden har Faxe Kommune en bålhytte, der også bruges som samlingspunkt i forbindelse med naturvejleder-arrangementer.

I 1940’erne blev arealerne brugt til produktionsgartneri med tilhørende karpedam. Efterfølgende er arealerne sprunget i skov og fremstår nu som blandet bynatur med et rigt dyre- og planteliv. Her færdes rådyr, spætter, egern og en mængde småfugle. Skoven går helt til strandkanten med gode badeforhold.

Du kan læse mere om Strandparken, se tegninger med videre på kommunens hjemmeside: faxekommune.dk - søg på Strandparken eller KLIK HER

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst