Vi har ikke tid til at vente

Onsdag 24. marts 2021 kl. 11:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vi har ikke tid til at vente
„På længere sigt” er ikke godt nok, mener Enhedslistens spidskandidat Thomas Spange Olsen

Vi har ikke tid at vente, lyder det fra Enhedslisten i Faxe i en pressemeddelelse, som kommentar til kommunens udkast til politik omkring Klima, Miljø og Naturpolitik.

- Faxe Kommune vil være en „foregangskommune” og har mange gode hensigtserklæringer i udkastet, men alt for mange steder tales der om „på længere sigt”. Men klima og miljø har ikke tid at vente, udtaler Thomas Spange Olsen, spidskandidat for Enhedslisten Faxe, og tilføjer:

- Enhedslisten Faxe har mange forslag til forbedringer af Faxe Kommunes udkast til overordnet politik for Klima, Miljø og naturpolitik, der netop har været i høring.

Man giver sig alt for god tid på alt for mange områder. F.eks. regner kommunen med fortsat at anvende sprøjtemidler (herunder Roundup) på de kommunale arealer. Det betyder at vandforsyning og biodiversitet fortsat er truet, siger Enhedslisten.

Desuden lægges der op til i mange år fremover fortsat at fyre med biomasse i Haslevs Fjernvarmeforsyning, selv om det nu står klart at det ikke er en CO2 neutral løsning.

Enhedslisten Faxe har i sit høringssvar fremsat flere andre forslag til en forstærket kommunal indsats for den grønne omstilling til gavn for en fremtid for mennesker, klima, natur og miljø.

- Den næste fase i arbejdet med planen bliver afgørende, for nu skal der formuleres konkrete aktiviteter og initiativer til at opfylde de mange ambitioner. Det kræver dialog og borgerinddragelse, hvis kommunen skal i mål med målsætningerne i planen og leve op til formuleringerne om at være foregangskommune og et godt eksempel for borgere og virksomheder, slutter Enhedslisten.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst