Er der stadig Liv i Ladepladsen?

Onsdag 24. marts 2021 kl. 10:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Udstilling med værker af Denis Virlogeux måtte aflyses, men gennemføres senere på året

Faxe Ladeplads: Er der stadig Liv i Ladepladsen, kan man godt fristes til at spørge om i disse corona-tider.

Ja, der er stadig Liv i Ladepladsens arbejdsgrupper dog med afstand og med et stort håb om et mere åbent forår, oplyser Aksel Wolter.

Bestyrelsen af Liv i Ladepladsen har afholdt onlinemøde den 23. februar med det formål at drøfte nye henvendelser til foreningen og samtidig informere om aktiviteter i arbejdsgrupperne. Samtidig blev det besluttet at udskyde årets generalforsamling grundet COVID 19 og vente til det igen bliver muligt at mødes fysisk i en større forsamling.

I denne svære tid er der heldigvis også kommet gode nyheder til Liv i Ladepladsen. I december modtog foreningen en donation på 5.000 kr fra Medac GmbH. En mellemstor medicinal virksomhed med ca. 1.200 medarbejdere globalt, hvoraf 16 personer er ansat i Skandinavien.

En af dem bor i Faxe Ladeplads, nemlig Henrik Lykkeby. Medac’s julefrokost kunne ikke afholdes pga. Corona, og Henrik Lykkeby fik muligheden for at allokere en del af julefrokostens budget til Liv i Ladepladsen, der har besluttet at bruge beløbet til noget alle i byen kan få glæde af: Der skal plantes et eller to træer et strategisk godt sted, selvfølgelig i samarbejde med Faxe Kommunes Vej og Park.

Vinterbaderne
Vinterbadegruppen har afholdt deres traditionelle fuldmånebadning frem til 20. november og så sluttede det store fællesskab desværre omkring den populære vinterbadning pga. restriktionerne.

Men hvis genåbningsplanen tillader det vil afslutning af vinterbadesæson og vinterbadefestival slås sammen og blive afholdt den 10. og 11.april, hvis restriktionerne tillader det.

Projektgruppen omkring saunaen har afholdt virtuelt møde med Faxe Kommune om den fremadrettede plan for etablering af en sauna. Byrådet har afsat 1.000.000.kr, og projektgruppen arbejder med fondansøgninger for at få budgettet til at vokse.

Kønnere by
Gruppen Kønnere By ønsker at synliggøre og illustrere de 17 FN’s Verdensmål på Gefionpladsen. Der ligger en skitseplan for udbygning af Gefionpladsen. Den er ret omfattende og der ligger ikke et budget til det lige nu. Men måske vil en kreativ idé i forhold til illustration af de 17 Verdensmål kunne gennemføres uden den store ændring af Gefionpladsen.

Det videre arbejde kræver et tæt samarbejde med Faxe Kommune. Gruppen har endvidere planer om en rytmisk musikfestival af flere dages varighed.

Østbanen
Nogle af gruppens medlemmer har deltaget i flere møder vedrørende Østbanens fremtid, for at presse på vigtigheden af renoveringen af banelegemet og for sammen med nabokommunen Stevns lokalgrupper at lægge pres på den politiske beslutning.

I efteråret blev der rettet henvendelse til Transportministeriet og Finansudvalget i forbindelse med finanslovsforhandlingerne om at sætte Østbanen på finansloven.

Kunst og design
Kunst og Designgruppens aktiviteter har som alle andre været præget af Coronaepidemien men den har afholdt møder via Zoom. Udstillingen med Denis Virlogeux i februar måtte aflyses. Denis separatudstilling er planlagt med fernisering den 6. november 2021 og sidste udstillingsdag den 23.november.

En meget spændende udstilling med temaet „Strejf” om berøring og mangel på samme i pandemiens tid var planlagt med fernisering den 10. april og sidste udstillingsdag den 27.april i Rollosalen.

Om denne udstilling kan gennemføres er endnu uvist. Gruppen „leger” endnu med tankerne om at etablere lysinstallation på siloerne. Der har været afholdt møde med Faxe Kalk (Lhoist), og de er positivt indstillet overfor dette tiltag. Men en sådan installation er ikke gratis, så også her skal der gang i fondansøgninger.

Feriens by
Feriens by har arbejdet på, at centrum i Faxe Ladeplads bliver omdannet til en udstilling med motiver fra detailhandelen før og nu. Gruppen arrangerer „På indkøb med Oldemor”.

Publikum bliver ledt rundt i udstillingen midt i byens aktive handelsliv ved at lytte til butikshistorier fra 1950’erne på deres egne mobiltelefoner. Projektet er et nyt samarbejde mellem Faxe Ladeplads Borger og Erhvervsforening, Faxe Kommune og Liv i Ladepladsen.

Gruppen ønsker at undersøge, hvad kunst og kultur i byrummet betyder for gæsternes oplevelse af byen. Økonomien i projektet er godt på vej og de mangler blot de sidste sponsorater.

- Arbejdsgrupperne er åbne for nye medlemmer, der har lyst til at være med til at udvikle Faxe Ladeplads. Se vores hjemmeside: liviladepladsen.dk, slutter Aksel Wolter.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst