Gå med i Lunden - en fest for hele familien

Onsdag 17. marts 2021 kl. 11:34

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Gå med i Lunden - en fest for hele familien
Folkene bag Gå med i Lunden: Stående fra venstre Nis Jarl Dølsted, Seta Maria Dekermendjian og Peter Gail Nielsen. Siddende fra venstre Sanne Mejse Ystrøm og Lis Pedersen. Sedi Byskov havde ikke mulighed for at være tilstede da billedet blev taget. Foto: Torkild Svane Kraft

Gå med i Lunden - en fest for hele familien
Faxe Ladeplads: En ny fest for hele familien ser dagens lys i Faxe Ladeplads lørdag den 5. juni - altså på Grundlovsdagen - fra kl. 13 til 21.

Lunden i Faxe Ladeplads har tidligere lagt græs til minifestivalen UpArt, men i år har festen skiftet både navn og placering. Og det nye sted er Mindelunden, hvilket er den lille plads ved siden af fitnessbanen og lige overfor Netto.

Arrangørerne finder denne placering perfekt som ramme om en fest for hele familien, og de er glade for at Faxe Kalk stiller Mindelunden til rådighed for „Gå med i Lunden”.

- Vi vil gerne skabe et legende og inspirerende rum hvor alle føler sig velkomne, og hvor børn og familier fra nærmiljøet har lyst til at mødes og hænge ud, hele dagen af lidt af aftenen. Alle får mulighed for at læne sig lyttende tilbage til dj´s der vil spille inspirerende og svingende musik. Man kan smage på tang fra vores stande, eller måske forsøge at gå på line, jonglere og deltage i forskellige kreative aktiviteter, udtaler Nis Jarl Dølsted fra arrangørgruppen.

Teatergruppen KLIMA fra Ballerup kommer med deres børnehold, der vil præsentere sange fra to af deres forestillinger, nemlig Pippi og Rønja Røverdatter.

Der vil også være mulighed for en anderledes gåtur i den lille skov mellem Lunden og Mindelunden. En reflektionsgåtur - der går ud på at se skoven på en anderledes måde. En måde der indbefatter spejle.

Man vil også kunne opleve skabelsen af et maleri, og være med i tilblivelsen af dette maleri - ligesom bestyrelsen arbejder på endnu flere spændende oplevelser under Gå med i Lunden, men det vender vi tilbage med når tiden for den store familiefest nærmer sig.

I disse corona-tider kan man ikke garantere noget som helst, men som situationen ser ud lige nu, er der intet der tyder på at Gå med i Lunden ikke kan gennemføres.

Hygge og gode oplevelser
Alle der møder op vil få udleveret et tæppe, så man kan sidde og nyde musikken og de optrædende. Man er velkommen til at medbringe mad, og der vil være mulighed for at købe fadøl, vin og kaffe i Mindelunden.

Gå med i Lunden har modtaget et tilskud på 40.000 kr. fra Faxe Kommune, hvilket bestyrelsen er meget taknemmelige for - for uden det tilskud var det ikke muligt at stable et sådant arrangement på benene.

Det er seks helt lokale mennesker der står bag Gå med i Lunden. En af dem er Grand old Lady Lis Pedersen, der også var med i UpArt.

Derudover er det Peter Gail Nielsen og Seta Maria Dekermendjian samt Nis Jarl Dølsted, der har 20 års erfaringer som scenetekniker og Sanne Mejse Ystrøm, der er scenograf. Desuden er lærer på Spjellerup Friskole Sedi Byskov med i bestyrelsen.

Du kan læse mere om arrangementet Grundlovsdag på hjemmesiden gåmedilunden.dk - der løbende vil blive opdateret.

Og skulle du have lyst til at hjælpe til i forbindelse med Gå med i Lunden, er du særdeles velkommen til at tage kontakt til arrangørerne. Der er brug for mange hænder.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst