Coronatider har givet vækst

Onsdag 17. marts 2021 kl. 07:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Coronatider har givet vækst
Frank Sørhus har oplevet vækst under corona-krisen. Foto: Peer Rasmussen

Stilco ApS har haft stor vækst de senere år, også under corona-krisen.

Haslev: I 1970’erne og ind i 80’erne var der gang i byggeriet, og dengang valgte en del parcelhusejere også at få etableret en swimmingpool i haven.

Tendensen med at få sin egen swimmingpool i baghaven er for alvor vendt tilbage gennem de senere år og særligt under coronakrisen, hvor folk ikke har kunnet komme ud at rejse.

Dette mærker man især hos virksomheden Stilco ApS på Finlandsgade 25.

- Poolbranchen, og min virksomhed, har været i voldsom vækst det seneste års tid eller deromkring. Vi har nok givet 10 gange så mange tilbud som vi plejer. Folk bliver jo hjemme, og så vil man gerne have en pool i haven. Folk har haft en drøm om det på et tidspunkt, og nu realiserer man de drømme. Nogle har haft pool hos deres forældre som barn, og nu vil de så selv have pool i deres egen have, fortæller indehaver Frank Sørhus.

- Fordi vi har travlt, søger vi i øjeblikket to nye medarbejdere til virksomheden. Det er faste stillinger og de nye medarbejdere bliver lært op i denne branche. Vi skal uddanne folkene, og man behøver ikke være håndværker for at søge jobbet. Der er mange forskellige job i vores erhverv, så jobbet kræver logisk sans og er dygtige med deres hænder, tilføjer han.

Tilfældighed

Stilco blev etableret i 1968 af Poul Erik Andersen, og i 2008 overtog Frank Sørhus virksomheden.

- Det var rent tilfældigt, at jeg fik mulighed for at overtage virksomheden. Jeg havde etableret virksomhed i 2006 med anlægsarbejde og servicevirksomhed. Vi opkøbte så en lille anlægsgartnervirksomhed, og da den sag var afsluttet, ringede min advokat til mig for at høre, om jeg var interesseret i at købe et poolfirma. Efter en uges betænkningstid overtog jeg Stilco den 1. april 2008, fortæller han om de første år.

- Dengang bestod virksomheden kun af en dobbeltgarage, men den 31. marts 2010, nærmest lige i finanskrisens øje, fik jeg mulighed for at leje lokalerne her på Finlandsvej, så vi også kunne få en butik. De første år var stille og rolige, men hvert år der gik, steg omsætningen. I 2013 blev vi tilbudt at købe lokalerne herude, hvilket vi gjorde, og i dag er vi en af de få butikker på Sjælland, som har en udstilling og varelager samlet, tilføjer Frank Sørhus.

Nichebranche

Stilco ApS sælger og opfører nedgravede og støbte pools i alle størrelser i haven, altså en færdig løsning fra græs til badning.

- Der er ingen tvivl om, at dette er en nichebranche, men vi har kunder på stort set hele Sjælland. Kunderne kommer langvejs fra til butikken, og folk venter gerne en time for at komme til at blive ekspederet. Vi giver alle kunder den kundeservice de skal have, og nogle gange kan en ekspedition godt tage lidt tid. Nogle mennesker går måske selv og roder lidt med det, men som har brug for rådgivning og stumper for at komme videre med deres projekt, fortæller Frank Sørhus.

- Jeg tror på, at der stadig vil være vækst hos os, både i 2022 og 2023, fordi dem, som ikke kan få det i år, skubber det et års tid. Kigger vi længere ud, tror jeg på, at vi ikke mister omsætning, siger Frank Sørhus med optimisme i stemmen.

- Her på Finlandsvej har vi nogle gode lokaler med 1200 kvadratmeter under tag og 5000 kvadratmeter grund. Hen ad vejen kan det også være, at vi udvider med en maskinhal. Vi tror på fremtiden, tilføjer han.

Kloak

Udover at sælge og opføre pools, tilbyder Stilco også at udføre arbejde indenfor kloakbranchen.

Kloakafdelingen, i forhold til gravearbejde og tilbudsgivning, bliver styret med hård hånd af autoriseret kloakmester Søren Nielsen, som dog også hjælper til som pooltekniker.

- Når der er poolkunder, ringer de til Frank, og når det handler om kloak ringer de til mig. Derefter koordinerer vi internt, så vi kan lave begge dele. Nogle gange skal der laves ekstra lidt ekstra kloakarbejde, når der skal etableres pool, men det var ikke derfor kloakdelen kom med. Kloakdelen kom primært med for at have mere at lave i vinteråret, siger Søren Nielsen.

Stilco ApS har i øjeblikket fire ansatte.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst