Der blev gået masser af kilometer med Paraplyen

Torsdag 11. marts 2021 kl. 09:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

To grupper, hver på fem, er klar til at gå ud på ruten. Foto: Torkild Svane Kraft

Masser af mennesker over hele landet deltog i onsdags i Værestedernes Stafet, for at gøre opmærksom netop på de sociale væresteder, og vores udsatte borgere.


Ikke mindre end 37 væresteder deltog i stafetten, og selvfølgelig var Paraplyen i Vestergade i Has­lev med og her deltog lige omkring 40 mennesker - frivillige og brugere - men naturligvis gik man i små grupper på højest fem personer, så alle restriktioner blev overholdt.

På landsplan var der en konkurrence der gik ud på hvilket værested der kunne gå flest kilometer, og på hvert værested blev der uddelt to pokaler - en til den der gik flest kilometer, og en til en person der ydede en særlig indsats.

Væresteds Stafetten startede kl. 10 og fortsatte til kl. 15 - og i alle de timer skulle der mindst være én person ude på ruten, som gik fra Paraplyen, over Torvet, Nygade, Sofiendalsvej og tilbage til Paraplyen via Jernbanegade.

Ruten var ikke lang - lige godt en kilometer - så mange tog ruten flere gange. Ikke mindst Kim Walsted der rigtigt fik gang i benene. Han gik ikke mindre end 20 omgange, og ialt gik Paraplyen 261 kilometer.

Dagen startede med morgenkaffe og ved middagstid havde køkkenet sørget for frikadeller og kartoffelsalat og en sodavand til at slukke tørsten.

Gåtur hver onsdag

At gå sammen, også selv om det er i små grupper, giver altid anledning til en god snak om stort og småt - det er som om man får vendt flere alvorlige ting, når man går sammen, end når blot man sidder på en stol.

Det ved de alt om i Paraplyen, så derfor har man walk-and-talk, som det jo hedder på moderne dansk, hver onsdag.

Her mødes deltagerne kl. 10.45 og når klokken er 11 går man en tur i rask tempo, mens snakken også går...

Turen varer omkring halvanden time, og alle er velkomne til at deltage, fortæller Paraplyens leder Anette Hougaard - bare kig ind i Paraplyen hvis du vil være med. Og igen skal det understreges, at alle corona-restriktioner overholdes under gåturene - og selvfølgelig også når det gælder alle andre aktiviteter i og omkring Paraplyen på Vestergade 4 i Haslev.

Hvis du vil vide mere om Paraplyen så kig ind, eller læs mere på paraplyen-haslev.dk - der er masser af tilbud til alle - også hvis du vil være frivillig.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst