Går lokale politikere imod Miljøstyrelsen?

Onsdag 3. marts 2021 kl. 15:03

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Går lokale politikere imod Miljøstyrelsen?
Indlæg af:
Heidi Zethof,
Egedevej 156,
Frenderup

Den 9. marts tages der politisk stilling til solcelleprojekt ved Jomfruens Egede.

I disse tider hvor alle taler om klimaforandringer, er der vist enighed om, at vi må gøre noget og bidrage positivt med vedvarende energi.

Faxe kommune har givet den endelige tilladelse til, at Bregentved må opføre solcelleparker tre forskellige steder i kommunen. Det vil dække ca. 244 hektar af kommunen, det samme som ca. 244 fodboldbaner, og der vil derved blive produceret nok energi til at dække elbehovet i kommunen. Placeringen er tæt ved motorvej, så det ikke skæmmer naturen.

Lystrup Gods har også søgt om tilladelse til en kæmpe solcellepark, da der er god økonomi i at leje jorden ud til formålet. Her er der dog tale om, at solcelleparken skulle placeres i bevaringsværdig natur og miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen har da også kommet med indvendinger to gange imod dette projekt.

”Erhvervsstyrelsen fremsatte indsigelse efter planlovens § 29, stk. 12, på vegne af Miljøstyrelsen mod forslag til kommuneplantillæg nr. 27. Tillægget vurderes at være i strid med den nationale interesse om kulturarv og landskab, jf. punkt 3.1.1 i Oversigt over nationale interesser i kommuneplanlægningen.”

Den 9. marts tages der i Plan og Kulturudvalget politisk stilling til planerne på baggrund af Erhvervsstyrelsens veto til sagen.

Godsejeren håber selvfølgelig på, at politikkerne går imod Miljøstyrelsens afgørelse, på trods af den meget klare melding om, at den planlagte solcellepark på 180 ha i den omtalte sag, hovedsageligt ligger i bevaringsværdigt natur langs Margueritruten, hvor større tekniske anlæg generelt set bør undgås.

Det er meget bekymrende, hvis politikkerne går direkte imod kommuneplanen samt Miljøstyrelsens anbefalinger.

Jeg kan ikke forestille mig, at der fra politikkernes side, gives tilladelse til solceller i de pågældende områder, da det ellers vil blive skruen uden ende, hvor ingen regler gælder og naturområderne taber.

Det skal nødigt ende med, at alt for mange marker bliver dækket med de pladskrævende tekniske anlæg, hvor el nettet ikke er udviklet til at kunne følge med, så energi går tabt og vores skønne landskab, som er Faxe kommunes kæmpe ressource lider nød.

P.S. Kaare Dybvad (Indenrigs- og boligminister) har været inde i en lignende sag i Næstved kommune, hvor han afviste et solcelleanlæg i Nylandsmose, da det også lå i bevaringsværdig natur.

Der er massiv borgermodstand mod solcelleparkerne i de pågældende områder

Link til sagen med bl.a. borgernes høringssvar

Læs den ene her
og den anden her

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst