Efterskoleelev med opfordring til statsministeren

Søndag 28. februar 2021 kl. 21:19

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Efterskoleelev med opfordring til statsministeren
Emilia Ølting
Indlæg af:
Emilia Ølting,
Haslev - og efterskoleelev på
Eisbjerghus Internationale
Efterskole i Nr. Aaby


Året der skulle have været præget af rejser, internationale venskaber og minder er for mange af os unge blevet sat på pause. Som efterskoleelev er det ekstremt frustrerende at se vores hidtil bedste år blive taget fra os, igen og igen.

Personligt går jeg på en international efterskole, Eisbjerghus Internationale Efterskole, hvor jeg skulle have været i Sydkorea, så sent som i december, men den blev, med god grund, aflyst. Det var selvfølgelig forfærdelig ærgerligt, men i det mindste havde jeg stadig mine venner og mit efterskoleår.

Det blev juletid og smitten steg, som vi havde forventet. Forståeligt nok lukkede Mette F. landet ned igen. Hun fortalte os vi kom tilbage 17. januar, hvilket jeg ikke havde noget problem med, jeg havde nok egentlig brug for en lidt længere ferie.
Men januar blev til februar, som blev til marts. Gang på gang blev vi lovet at kunne komme tilbage og gang på gang, bliver vi svigtet.

Jeg kommer som sagt fra Eisbjerghus Internationale Efterskole, som jeg nu har gået på i 7 måneder, hvoraf jeg har mistet to af dem. Det har uden tvivl været de sværeste to måneder af mit efterskoleår, og som så mange andre har mit mentale helbred vaklet lidt på det sidste.

Jeg har humørsvingninger hele tiden, konstant tankemylder og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre af mig selv længere. Mine dage går med overtænkning og uden håb om at komme tilbage på min elskede efterskole.

Og jeg ved, jeg ikke er den eneste der kæmper, der er rekordmange unge der søger om psykologhjælp på grund af den tilstand landet er i.

For mig at se, giver det igen et signal til os unge, at Regeringen ikke tager os seriøst.

Men vi er fremtiden, og vi har brug for hjælp.

Os efterskoleelever er villig til hvad som helst, der skal til. Om det er at blive testet 4 gange om ugen eller at skulle holde afstand fra alle andre end vores roomies, gør vi det mere end gerne. Vi er desperate for at komme tilbage, for at komme hjem igen.

Nu ved jeg der er nogen, der ikke vil have at efterskoleelever kommer tilbage, og jeg kan sagtens se det fra deres perspektiv. Jeg tror bare ikke de forstår, hvor meget vi også går op i at det er sikkert for os at komme tilbage. For at være ærligt var jeg lidt i tvivl, om jeg skulle deltage i strejken, for det var lidt svært for mig at se, hvad det skulle gøre godt, at vi ikke kom til online undervisning. Jeg snakkede med mine venner om det og en af dem sagde “Jamen, det er da værd et forsøg. Vi kan skrive til politikerne, ytre vores holdninger og måske nå Statsministeren”. Og så begyndte de små hjul i mit hoved at dreje rundt, for det gav jo super god mening, og jeg havde brug for at få mit håb op igen.

Selvom jeg godt kan forstå, hvorfor nogle danskere ikke vil have efterskoleelever tilbage, kan jeg alligevel ikke helt forstå det. Vi bor sammen, vi kommer ikke hjem, vi har ikke nogen kontakt til verden uden for efterskolen. Vi kommer til at leve isoleret - kun med hinanden.

Det her skulle være det hidtil bedste år i mit liv, og at se det forsvinde for øjnene af mig er ikke fair. Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor vi ikke kan komme tilbage, når vi fra mandag d. 1. marts kan gå i Tivoli, træne udenfor med op til 19 andre samt at kunne tage på shoppetur igen - som jo skaber store smittekæder, i modsætning til efterskoler.

Regeringen svarer ikke på spørgsmålet hverken til pressemødet eller til den spørgerunden, der var i Ekstrabladet - Statsministeren snakkede om makrel, helt ærligt! Endnu en grund til at jeg ikke tager Regeringen seriøst mere.

„Børnenes minister”, kalder hun sig og alligevel er den kære Statsminister så ligeglad med os ældre børn. Vi er trætte af at blive overset, vi er trætte af ikke at blive taget alvorligt.

Så kære Mette F. vil du ikke være sød at lytte til os.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
- Grøn omtanke
- Nogle gaver er ikke være at modtage
- Danske værdier på flugt
- Fællesnævner
- Er reglerne lige for alle?
- Kvindernes internationale kampdag
- Frustration over Corona-situationen
- Ungdomsklubber genetableres i tre byer
- Efterskoleelev med opfordring til statsministeren
- Jo, det var Bertel Haarder
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst