Butikkerne er klar til genåbning

Lørdag 27. februar 2021 kl. 11:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Formanden for Haslev Handelsstandsforening, Channie Kjær Lassen, glæder sig på byens vegne over, at der igen kommer liv i butikkerne. Foto: Peer Rasmussen

Den 1. marts åbner butikkerne i Jernbanegade igen, og butiksindehaverne glæder sig som små børn.

Haslev: Efter det blev klart, at butikker under 5000 kvadratmeter kan åbne igen, er det nogle glade og forventningsfulde butiksindehavere, som glæder sig til at åbne og tage imod kunderne.

På Haslevs vegne glæder formanden for Haslev Handelsstandsforening, Channie Kjær Lassen, der er indehaver af butikken Frederiks Villa i Jernbanegade 33, sig over genåbningen af butikkerne, og på den måde også byen:

- Det er fuldstændig fantastisk og det er næsten som at vinde i lotteriet. Jeg fik en lykkefølelse over, at vi nu åbner igen. Vi butikker i Jernbanegade vil gøre alt, hvad vi kan for, at der er noget haslevvitterne gider at stå op til. På de sociale medier har man mærket, at borgerne glæder sig til, at butikkerne åbner igen, siger hun glædesstrålende.

- Haslevvitterne er megagode til at bakke op og er loyale, og man kan næsten mærke på folk, at de er klar til at komme ud. Ikke kun for at bruge penge, men bare at komme ind i en fysisk butik. Butikkerne bugner af varer og der er dømt forår på en helt anden måde, end jeg havde regnet med. Butikkerne vil rykke mange af varerne ud på gaden på stativer og lignende. Bare det, at vi får liv i Jernbanegade igen er jo fantastisk, tilføjer Channie Kjær Lassen.

Venter travlhed

Også i modebutikken Vos & Co på Torvet er der forventning og glæde over genåbningen hos indehaver Marga Vos.

- Vi har i et stykke tid haft lidt åbent med „click and collect”, og det har da været fint nok, men et stort stykke arbejde for små penge. Det har dog også været en øjenåbner for os, som har været fysisk butik i over 20 år. Mens butikken har været lukket ned, har vi haft mulighed for at friske den lidt op, fortæller hun.

- Vi er super glade for, at butikken nu må åbne igen, for vi savner kunderne frygteligt og den hyggesnak vi har med dem. Mange af kunderne er stamkunder, men vi glæder os også til at hilse på nye kunder. Jeg er sikker på, at vi får travlt, fordi kunderne også savner at komme ud i butikkerne. I butikken overholder vi alle de regler, som gælder. Blandt andet er der plexiglas om disken og masser af sprit. I butikken vil der være tilbud, så længe lager haves, oplyser Marga Vos.

Fantastisk opbakning

Også hos Haslev Boghandel i Jernbanegade 9 kan indehaver Steen Eistrup-Wisler næsten ikke vente til det bliver den 1. marts.

- Jeg glæder mig enorm over, at butikkerne skal åbne igen. Vi har haft åbent med „click and collect” i stort set hele perioden, men det er bare ikke det samme. Det har været en dyr omgang for os, men jo ikke noget i forhold til andre butikker. Åbningen er virkelig tiltrængt, og havde nedlukningen varet en måned mere, var der måske nogle af butikkerne, der slet i ikke havde åbnet igen, siger han.

- Jeg tror på, at vi får travlt, og det er også det vi fornemmer på folks respons. Det er fantastisk at mærke den opbakning haslevvitterne viser butikkerne. Mange borgere har været bekymret for os. Jeg glæder mig på haslevvitternes, på mine kollegers og på egne vegne, at vi nu må åbne igen. Jeg tror, at vi alle har den samme glæde, som en ko, der skal på forårsgræs, tilføjer han med et stort grin.

En hård omgang

For indehaver af Tøjeksperten i Jernbanegade 38, Bjarne Simonsen, har nedlukningen været en hård omgang, så han ser frem til, at butikken åbner igen.

- Jeg har jo aldrig prøvet at været lukket på den måde, og det mest positive i det her er, at jeg for første gang i mine mange år i butikslivet har haft juleferie. Jeg mener, at nedlukningen har været nødvendig, men det har da været mærkelig ikke at kunnet gå på arbejde og åbne sin butik, siger han.

- Jeg har det godt med, at vi nu kan åbne igen og glæder mig til at ekspedere og snakke med kunderne igen. Vi har haft lidt åbent med „click and collect”, men der må være kunder, som mangler noget. Der er sikkert mange kunder, som mangler at få byttet julegaver. Det er vi helt klar til, så man kan bare komme, selvfølgelig under hensyntagen til restriktionerne. Det er også dejligt, at der kommer liv i Jernbanegade igen. Det har jo været et frygteligt syn længe, så for mig bliver det dejligt at komme i gang igen, tilføjer Bjarne Simonsen.

- I butikken har vi mange faste kunder, og jeg glæder mig også til, at vi kan begynde at sælge lidt festtøj igen. Forhåbentligt kan vi snart begynde at komme til de store fester igen, eller møder og konferencer, og mon ikke mange kunder har brug for lidt nyt tøj til den slags begivenheder. Vi er klar til alle kunder, uanset om de skal købe hverdagstøj eller festtøj, siger han.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst