Haslev-rytter med på det lokale cykelhold

Onsdag 3. marts 2021 kl. 10:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Haslev-rytter med på det lokale cykelhold
Andreas Christiansen klar til at køre for det lokale cykelhold

Haslev-rytter og Fri BikeShop i Haslev klar til endnu en sæson på landevejen.

Cykling: Om kort tid begynder en ny cykelsæson - og igen i år er Haslev på fornem vis repræsenteret blandt de allerbedste juniorryttere i Danmark.

18-årige Andreas Eckardt Juul Christiansen er nemlig endnu engang at finde på det sjællandske cykelhold Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior, der har Haslev-afdelingen af cykelbutikken som hovedsponsor.

Og når Andreas Christiansen og holdkammeraterne hopper på de nye racere, som Søren fra Fri BikeShop Haslev i disse dage ved at klargøre og finpudse, så er forventningerne høje.

Det er nemlig Andreas Christiansens andet år på teamet og det sidste år som U19-rytter - og det betyder at han næste år skal op at bide skeer med de voksne i senior-rækkerne. Og her håber Haslev-rytteren at få gode placeringer nok til at kunne køre sammen med de bedste herhjemme.

- Mit mål er at køre nogle point hjem så jeg kan komme i A-klassen. Det kunne være super fedt. Og ellers vil jeg bare gerne gøre det godt på enkeltstarterne og køre noget fedt fladbane tons, siger Andreas Christiansen, der ved siden at cyklingens mange timer i den friske luft også får tid til at tage skeen i den anden hånd som murerlærling.

Stærkt tilbage efter skade
Andreas Christiansen har cyklet fra han var 10 år og lige siden da har han udviklet sig jævnt og sikkert fremad, så formkurven år for år er blevet bedre.

Desværre var hans sidste halvdel af hans første sæson på Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior præget af en skade. Andre ryttere ville måske blive slået ud og opgive - men ikke Andreas. Han er tilbage på sporet.

- Jeg vandt de sjællandske mesterskaber i parløb som U17 rytter - og det er sådan nogle resultater jeg håber at kunne gentage i den kommende sæson, hvis jeg fortsætter min fremgang, siger Andreas Christiansen, der betegner sig selv som en fighter på en cykel og så er jeg nok lidt af et damptog, tilføjer den 193 centimeter høje rytter med et smil.

Elsker at sidde på en cykel
Konkurrenceelementet betyder naturligvis en hel del for Andreas Christiansen. Det skal det gøre for en ambitiøs rytter blandt landets bedste i juniorklassen. Men det handler også om at komme ud i naturen og bare få nogle oplevelser, når man sidder på cyklen i cirka 15 timer om ugen.

- Man kommer udenfor i den friske luft og kører i nogle flotte omgivelser. Det kan jeg godt lide.

- Og det er jo rigtig fint her i Danmark, men at komme til udlandet og cykle er noget af det fedeste*, konstaterer Andreas, som ikke er bleg for at gøre lidt ekstra for den gode stemning.

Er der pludselig høj musik under en træningstur med teamet så er det ret sandsynligt, at den mobile højttaler ligger i baglommen på Andreas Christiansen.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst