Danish Agro omsatte for næsten 40 milliarder i 2020

Torsdag 18. februar 2021 kl. 11:41

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Danish Agro omsatte for næsten 40 milliarder i 2020
Karise: Danish Agro har netop offentliggjort regnskabet for 2020. Et regnskab der viser gode resultater på trods af Covid-19 og et hackerangreb.

I 2020 realiserede Danish Agro koncernen sin hidtil højeste omsætning på 39,4 mia. kr., hvilket er 12% højere end i 2019. Det sker på baggrund af generelt øget aktivitet samt tilkøbte baltiske maskinaktiviteter, der opnåede godkendelse fra konkurrencemyndighederne i 2020.

Også koncernens driftsresultat nåede et meget tilfredsstillende niveau på 1.131 mio. kr., hvilket er 79 mio. kr. højere end sidste år. Driftsresultatet er på niveau med det højeste nogensinde for koncernen, der har hovedsæde i Karise.

- 2020 har været et udfordrende år, hvor både Covid-19 og et større IT-angreb gjorde det utroligt vanskeligt at drive forretning. Medarbejderne har kæmpet bravt, og vi er lykkedes med at servicere vores kunder, selv når det så allersværest ud. Netop derfor er jeg meget tilfreds med den flotte aktivitet og driftsindtjening, som vi realiserer. Det giver et godt afsæt for de kommende år, siger Henning Haahr, Koncernchef i Danish Agro.

Resultatet før skat (EBT) bliver realiseret med 492 mio. kr., hvilket er 90 mio. kr. højere end sidste år.

- Vi er meget tilfredse med, at resultatet før skat er steget markant i forhold til sidste års regnskab. På trods af et højt konkurrencepres er det lykkedes os at skabe mere værdi i resultatskabelsen. Det er meget positivt, siger Henning Haahr.

Bestyrelsesformand i Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen, er meget tilfreds med den måde, Danish Agro koncernen er kommet gennem et udfordrende 2020:

- Danish Agro har været gennem et udfordrende 2020, hvor en række udefrakommende, ekstraordinære udfordringer har ramt selskabet og påvirket driften. Både Covid-19 og IT-angrebet har været håndteret yderst professionelt og med stor dygtighed, og derfor er det yderst positivt, at koncernen på trods af dette realiserer et flot regnskab med rekordomsætning. Det vidner om, at vi står stærkt hos flere og flere landmænd, og at vi står med at godt afsæt til de kommende år. Det er meget positivt, siger Jørgen H. Mikkelsen.

Hovedmål for 2021

Danish Agro koncernen sætter sig høje finansielle mål for 2021. Den eksisterende forretning har primær fokus, og der skal, ifølge Henning Haahr, igen trækkes maksimale synergier ud af de eksisterende aktiviteter, så den samlede markedsstyrke bliver udviklet.

- Der er ingen tvivl om, at også det kommende år vil være præget af stærk konkurrence, som vi skal forholde os til og løbende tilpasse vores forretning til. Rent strukturelt vil vi have fokus på konsolidering i vores grovvare- og maskinaktiviteter, siger han.

- Det er herudover koncernens langsigtede mål at gøre vores premix- og vitaminaktiviteter til en mere global forretning. Fokus i 2021 er derfor fortsat på at analysere mulighederne for fremtidig vækst på de internationale markeder, siger Henning Haahr og fortsætter:

- For vores fødevareselskaber vil fokus være på integration og udnyttelse af synergier i den eksisterende forretning, herunder integration af opkøbte aktiviteter samt effektivitet i driften, siger han.

Derudover bliver fokus, ifølge Henning Haahr, også på bæredygtighed i de kommende år.


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Håndboldfitness – starter op igen udendørs efter Corona lukning
- Stafet med Paraplyen - få rystet corona-støvet af
- Drama under tv-optagelse med borgmesteren - se video
- Bliv testet - lige nu...
- Vi er klar på mandag
- For mange møgsager
- Det har været hårdt - dejligt at vi nu kan åbne igen
- VERDENS GANG # another man too...
- Cykelløbet Bjergløbet køres sidst i august
- En stor tilfredsstillelse at gøre noget for andre
- Nye planer om udvidelse af lystbådehavnen
- Faxe Kommune har uddannet podere
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst