VERDENS GANG # another man too...

Onsdag 24. februar 2021 kl. 15:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

VERDENS GANG # another man too...
Verdens gang - leveret af Aksel Wolter

- Vi står i baren og er ved at købe øl. Så kommer han over og tager fat om mig. Han er rimelig stor. Han tager fat om mig, hiver mig ind til sig og kysser og slikker mig på kinden, mens han siger: ’Du skal ha’ en rigtig mand.’

Alle folk siger, man bare kan sparke dem i skridtet eller sige fra, når sådan noget sker. Men jeg tror bare, jeg fryser i situationen”, fortæller hun.

Det var en ubehagelig situation for kvinden. I min ungdom ville manden have fået at vide: „Hvad F.. laver du, gider du lige at fjerne dig”. Men moderne kvinder er i al deres Facebook sikkerhed åbenbart ofte utrolige autoritetstro og ligger under for chefer og andre i deres øjne betydningsfulde personer. Hvor er modet til at sige fra og trangen til oprør og kamp mod magten og autoriteter blevet af?

Det chokerer mig ikke, at en sådan situation med en fuld stodder har fundet sted. Det er sket masser af gange i tidens løb. Endda også, at fulde kvinder har lagt an på mænd. Det, der chokerer mig, er den manglende evne til at sige fra i situationen, og at kvinder efterfølgende fortæller, at deres liv er blevet ødelagt. At de har lidt i 10 år eller mere. Hvis en slikken i øret, en hånd på låret kan ødelægge ens liv, hvordan er man så rustet til at tackle virkelig svære begivenheder i livet som f.eks. ulykke, skilsmisse, sygdom og dødsfald i ens nære omgivelser?

Jeg bliver en lille smule beskæmmet, når jeg tænker på hvad kvinder ude i den store verden bliver udsat for, og må kæmpe imod for at prøve at opnå at leve et tåleligt, værdigt liv. Mange af disse kvinder overvinder svære begivenheder, kæmper sig til overskud, og bliver i stand til ikke kun at kunne se sig selv i øjnene, men også at give noget til deres medmennesker. Kig ud fra vores lille andedam og find utallige eksempler.

Et gammelt ordsprog siger; -at det, der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere.
„Det må og skal aldrig være sådan, at den, der har været udsat for en krænkelse, skal mødes med sin krænker i et rum alene, før sagen er afklaret. Når jeg kigger tilbage på den situation, får jeg helt ondt af mig selv”, siger hun.

Hvorfor så gå alene ind til et møde med sin krænker, hvor hun kunne have taget en kollega, en repræsentant fra sin fagforening eller sin miljørepræsentant med, spørger jeg.

Når hun taler om dette møde nu, kalder hun det for krænkelse nummer to. Set i det lys undrer det mig ligeledes, at hun efterfølgende skrev under på en tavshedsklausul?

Hun følte skyld og skam, og havde egentligt ikke lyst til at være midtpunkt. Men er det en god helingsproces, at blive offentligt midtpunkt 10 år senere. Jeg tvivler......

Kilde: DR.dk


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst