„Corona-helte” får skattesmæk

Torsdag 11. februar 2021 kl. 15:29

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

„Corona-helte” får skattesmæk
Indlæg af:
Erik Tysbjerg Schiøtt
Næstformand,
Dansk Folkeparti Faxe
H.C. Ørsteds Vej 5, Haslev


Flere politiske partier i Folketinget udtrykker ønske om at ville hjælpe „Corona-heltene”, så deres partner ikke bliver ydelsesreguleret/ modregnet i pensionen, når de tager overarbejde/ekstra vagter, hvis de f.eks. er samlevende med en førtidspensionist.

Det samme gælder i øvrigt, hvis man er samlevende med en folkepensionist, da begge pensionist-grupper bliver modregnet på samme uretfærdige måde.
Hvorfor politikerne i Folketinget kun taler om førtidspensionister og ikke folkepensionister, står hen i det uvisse. En sygeplejerske kan jo lige så godt være samlevende med en folkepensionist.

Der mangler ligeledes i debatten en definition på, hvem er egentlig „Corona-heltene”, ud over sygeplejersker og sosu’er?

Den modregning der finder sted (ved indtægter over et vist lavt beløb) hos førtids- og folkepensionister, kan betyde en sammensat marginalskat på op til 77%, hvilket jo er langt mere end topskat.

Det rejser umiddelbart tre spørgsmål:

1) Hvorfor skal førtids- og folkepensionister med deres relativt beskedne pensioner beskattes så hårdt?

2) Det skal kunne betale sig at arbejde(ekstra), hvilket det jo tydeligvis ikke kan.

3) Det er IKKE de bredeste skuldre der bærer byrden, men derimod de smalleste skuldre.

Ved en husstandsindkomst på ca. 600.000,- kr. årligt stopper ydelsesreguleringen, uanset hvor mange millioner, der herefter tjenes.

Det er således mellem- og lavindkomst-grupperne, der rammes urimeligt hårdt.
„Corona-heltene” har sat fokus på den uretfærdige modregning der finder sted, men den samme uretfærdighed fandtes også FØR Corona.

Man kan stille sig spørgsmålet, hvorfor skal der overhovedet modregnes i pensionen?

To personer i normalt arbejde, reguleres jo ikke i skat, fordi de er samlevende - og pensionisterne betaler i forvejen indkomstskat af deres pension, som de jo i øvrigt selv har betalt til igennem hele livet?

Af de udbetalte pensioner, er der et stort tilbageløb. De fleste penge går direkte tilbage i statskassen, i form af indkomstskat, moms, punktafgifter mv.

Kære politikere: Få nu fjernet den ydelsesregulering/ modregning for ALLE, som medfører så mange menneskeskæbner. Det være sig ensomhed, der koster samfundet 8 mia. kr. årligt. Det at kunne flytte sammen (uden at blive modregnet), vil give besparelser på boligydelser og diverse enkeltydelser.

Udbetaling Danmark (UD), som administrerer det hele, har et driftsbudget på ca. 2 mia. kroner årligt. Det anslås, at ca. halvdelen af driftsbudgettet bruges på at administrere ydelsesreguleringer for førtids- og folkepensionister.

Utallige eksempler viser, at UD ikke fungerer særlig godt. Derfor er Folketinget pt. ved at tilføre yderligere 250 mio. kroner, i et forsøg på at rette op på de mange fejl i UD – uden nogen garanti for at det vil hjælpe.

Er de penge givet godt ud? Skal vi stadig have det gigantiske system, som Udbetaling Danmark er, eller kan vi bare nøjes med SKAT?

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kvindernes internationale kampdag
- Frustration over Corona-situationen
- Ungdomsklubber genetableres i tre byer
- Efterskoleelev med opfordring til statsministeren
- Jo, det var Bertel Haarder
- Bertel Haarder: Nej, det var ikke mig der nedlagde Haslev Seminarium
- Man har et standpunkt - om mental sundhed
- Bertel Haarder er utroværdig
- Eksperiment må stoppe
- „Corona-helte” får skattesmæk
- Giv fornuften en chance
- Opråb til fungerende erhvervsminister
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst