Advarsel fra Møns Bank: Sig nej til Bitcoin

Onsdag 3. februar 2021 kl. 14:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Advarsel fra Møns Bank: Sig nej til Bitcoin
Møns Bank advarer mod Bitcoin

Advarsel fra Møns Bank: Sig nej til Bitcoin
Steen Normann Olsen
På det kraftigste: NEJ til Bitcoin, lyder det fra Møns Bank.


Der florerer i øjeblikket mange „tilbud” om at investere i Bitcoin - på nettet og i direkte mails. Men Møns Bank fraråder på det kraftigste at benytte eller investere i kryptovalutaer, herunder Bitcoin.

Bitcoin er verdens mest udbredte kryptovaluta, som bl.a. kan bruges til at handle med på internettet. I modsætning til gængse betalingsteknologier er Bitcoin decentraliseret, hvilket betyder, at ingen virksomhed, stat, organisation eller land står bag teknologien, som blev udgivet som open source tilbage i 2009.

- Det betyder, at Bitcoin i modsætning til traditionelle valutaer hverken er reguleret eller underlagt beskyttelsesregler i lovgivningen på dansk eller internationalt plan, siger bolig- og markedschef Steen Normann Olsen fra Møns Bank.

Bitcoin har altså ikke den investor- og forbrugerbeskyttelse, der typisk er forbundet med almindelige valutaer og investeringer.

Samtidig har Bitcoin og andre kryptovalutaer vist sig at være meget volatile (tilbøjelig til at vise store udsving inden for et kort tidsrum), og kursdannelsen er ikke gennemsigtig.

- Som investor har man derfor begrænset indsigt i, hvordan markedet udvikler sig, og hvad der driver kursen, fortsætter Steen Normann Olsen. Bitcoin og andre kryptovalutaer er endvidere gentagne gange anvendt til kriminelle formål som f.eks. hvidvask.

Møns Bank medvirker på dette grundlag ikke til håndtering af kryptovaluta af nogen art, herunder overførsler af penge, eksponering mod kryptovaluta, medvirken til udbetaling af gevinster eller andet. Transaktioner eller handlinger, der involverer kryptovalutaer, vil blive afvist.

- I den aktuelle situation finder vi det hensigtsmæssigt at advare om Bitcoin, så man ikke lader sig friste uden at kende vores holdning, slutter Steen Normann Olsen.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nyt stort boligområde kan nu etableres i Haslev
- Den efterlyste ER fundet (Politiet efterlyser Hans...)
- Virtuelt foredrag med David Trads
- Ekstra tid til kviktests
- Jubel: Bolden ruller endelig igen
- Shell i Rønnede under forvandling
- Efterlysning: Har du set Flemming?
- Royal Unibrew: Faldende omsætning - større overskud
- Tænd nu de baglygter, siger politiet
- Går lokale politikere imod Miljøstyrelsen?
- Vaccinationscenter åbner i Haslev
- Haslev-rytter med på det lokale cykelhold
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst