Ny forening på vej

Lørdag 30. januar 2021 kl. 11:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ny forening på vej
Barbara Simonsen (th.) og Dorthe Piil-Jensen er drivkræfterne bag lydvandringen „Den, der går ved siden af dig”. Foreningen „Landskabsfortællinger stiftes for at kunne indgå med Teater Seachange ved Barbara Simonsen om lydvandringen. Privat foto

Faxe: Der bliver stiftende generalforsamling for en ny forening, „Landskabsfortællinger”, under gældende corona-restriktioner, onsdag den 17. februar.

- Foreningens formål er at skabe kulturelle oplevelser i det åbne land med professionel kunst, fortæller en af foreningens initiativtager, Jørgen Rasmussen.

- Det „åbne land” forstås bredt som kulturelle oplevelser uden for byernes etablerede „kunstrum” som teatre, sale, byrum og kan være i naturen, i mindre landsbyer eller i lade og lo på landejendomme. Foreningen henvender sig til alle, der har interesse i at støtte foreningens formål, uddyber han.

Stiftende generalforsamling holdes onsdag den 17. februar. Den praktiske afvikling afhænger af gældende corona-restriktioner på dagen.

Informationer om den stiftende generalforsamling og om foreningen fås på e-mailadressen os@jorras.dk ved henvendelse senest 7. februar.

Foreningen „Landskabsfortællinger” stiftes for at kunne indgå i et samarbejde med Teater Seachange ved Barbara Simonsen, om en forestilling, en lydvandring, i det åbne land nord for Tokkerup landsbyen.

- Baggrunden er, at Teater Seachange, som er hjemmehørende i Aarhus, modtog en bevilling fra Statens Kunstfonds pulje til sommeraktiviteter til at indgå samarbejde med Tokkeruplund og udvikle en første prøveudgave af lydvandringen. Et af formålene var at udvikle et forestillingsformat, der kunne give publikum levende og nærværende teateroplevelser under hensyn til coronaens begrænsninger, fortæller Barbara Simonsen.

Og hvad laver så et aarhusiansk teater i Faxe Kommune, kunne man spørge sig selv:

Teater Seachanges kunstneriske leder Barbara Simonsen og Dorthe Piil-Jensen fra Tokkeruplund har kendt hinanden i en menneskealder og har tidligere arbejdet sammen på forskellige teaterprojekter.

Dorthe Piil-Jensen er tidligere uddannet balletdanser og har drevet Tokkeruplund sammen med sin mand siden 2016.
I en tid, hvor teatrene har måttet søge udenfor, opstod idéen mellem de to om at bruge de fantastiske omgivelser ved Tokkeruplund som baggrund for en kunstoplevelse.

- Efter den første udgave af lydvandringen løb af stablen i september 2020 er vi sikre på, at vi har fat i noget helt specielt. Det er en oplevelse, der sammensmelter natur og fortælling, og som taler til både sanser, følelser, erindringer og fantasi. Nu stadfæster vi samarbejdet ved oprettelsen af Foreningen ’Landskabsfortællinger’, der skal medvirke til at realisere den færdige lydvandring i sommeren 2021 sammen med Teater Seachange, hvis kulturfondene, som vi håber, vil støtte projektet, fortæller Dorthe Piil-Jensen.

„Den, der går ved siden af dig’ er en lydvandring, er stedsspecifik for landskabet ved Ganneskoven og det gamle husmandssted Tokkeruplund ved Faxe.

Lydvandringen vil tage udgangspunkt i stedets særlige historie og sagn samt landskabets og naturens stemninger og sansninger og de myter, der tillægges stedet.

I forestillingen kommer publikum gennem vidt forskellige steder og landskaber og oplever de forskellige stemninger og sansninger, som hører til hvert sted.

Samtidig handler fortællingen også om menneskets forskellige tilstande mellem at føle sig afskåret/forbundet og at være ’i stykker’ og blive helet, hvilket passer til den aktuelle situation i forhold til corona.

- Et af elementerne i fortællingen er Ganneskovs huleg, eller Mirakelegen, som folk i generationer kom langvejs fra for at blive helbredt af. Et andet er husmandsstedets historie og menneskets forhold til naturen og landskabet på netop dette sted, også længere tilbage i forhistorien, fortæller Barbara Simonsen.

„Den, der går ved siden af dig”, forventes at have premiere i juni 2021 og spiller derefter i udvalgte perioder frem til oktober, afhængigt af vejret.

Lydvandringen opleves individuelt eller i små grupper af to til fire personer ad gangen.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Håndboldfitness – starter op igen udendørs efter Corona lukning
- Stafet med Paraplyen - få rystet corona-støvet af
- Drama under tv-optagelse med borgmesteren - se video
- Bliv testet - lige nu...
- Vi er klar på mandag
- For mange møgsager
- Det har været hårdt - dejligt at vi nu kan åbne igen
- VERDENS GANG # another man too...
- Cykelløbet Bjergløbet køres sidst i august
- En stor tilfredsstillelse at gøre noget for andre
- Nye planer om udvidelse af lystbådehavnen
- Faxe Kommune har uddannet podere
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst