VUC har succes med digital undervisning

Torsdag 28. januar 2021 kl. 07:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

VUC har succes med digital undervisning
Lærer Erik Holm (siddende forrest), uddannelseschef René Bugge Bertramsen (siddende bagerst), lærer Katt Olsen (siddende th.) og de to lærere Nanna Hvenegaard Larsen og Michael Rubech Andersen på skærmen, er alle glade for den digitale undervisning. Foto: Peer Rasmussen

Både elever og lærere hos VUC Faxe er blevet glade for digital undervisning.

Faxe: I 10-11 måneder har elever i Danmark, børn, unge og voksne, været vant til digital undervisning, bortset fra de perioder, hvor landet ikke har været lukket ned som det er nu.

Sådan har det også været på VUC Storstrøms afdeling i Faxe, men her er både elever og lærere blevet meget glade for den digitale undervisning, når nu situationen er som den er.

- Alle vores kursister, både dem, som går i 9.-10. klasse og dem på HF, går i skole hjemmefra i øjeblikket. Vi har så en teknologisk platform, hvor vi kører Teams og Canvas, og som vi for nogen tid siden besluttede os til at bruge. Det betyder, at alle vores lærere har bygget undervisningen op, så den kan foregå digitalt. Platformen fungerer upåklageligt og faktisk synes vi selv, at det er blevet en succes. Det skyldes nogle gode lærere, som er dygtige til virtuel undervisning og nogle motiverede elever, som også hjælper hinanden og møder op, fortæller uddannelseschef på VUC Storstrøm, René Bugge Bertramsen.

- Der er selvfølgelig enkelte elever, som har problemer med systemet, men vi har en til samtaler virtuelt med dem for at lære dem systemet, og enkelte møder op fysisk her i Faxe for at få introduktion. Vi har 140 elever her på VUC Faxe og vores lærere sørger for at lave en varieret undervisning, for ingen kan holde til, at man sidder foran en pc i otte timer. Det var et system vi fik erfaringer med under den første nedlukning i marts 2020, og nu har vi så bygget på, tilføjer han.

Selvom lærerne naturligvis helst ville undervise „på den normale måde”, er de også blevet glade for den digitale undervisning.

- Vi har gjort det, at vi har sendt sms’er ud til de nye kursister og nogle teasere for at forælle om, hvad de skal i gang med i de forskellige fag. I den første uge har vi så taget det stille og roligt, så alle kunne blive bekendte med IT platformen. Vi har gjort meget ud af at være i tæt kontakt med eleverne. Jeg synes systemet fungerer fint og er glad for den digitale undervisning, når nu det ikke kan være anderledes. Alle eleverne kan også tilgå platformen via deres smartphone, fortæller lærer Michael Rubech Andersen på en Skype forbindelse fra sit hjem.

- I min tilgang til den digitale undervisning har jeg lagt vægt på at bevare den gode struktur, der var i klassen i forvejen. Det er en HF-klasse, der begyndte efter sommerferien 2020 og som havde fysisk undervisning. Klassen skulle lære mig at kende, da jeg begyndte med holdet den 15. januar. Den gode dialog vi lærere har med eleverne gør, at vi kan finde nogle gode løsninger, så de kan følge med i undervisningen. Dialogen gør også, at eleverne opretholder motivationen. Den en til en dialog vi har med eleverne gør, at alle eleverne passer undervisningen, selvom der skulle være lidt problemer med netforbindelsen eller børn, som også har hjemmeundervisning, tilføjer Nanna Hvenegaard Larsen, også fra en Skype forbindelse fra sit hjem.

I den digitale undervisning sørger lærerne på VUC Faxe også får, at eleverne får gruppearbejde.

- Vi laver simpelthen forskellige rum for eleverne, hvor de kan arbejde i grupper. Vi kalder det „breakup-rooms”, fordi vi på den måde trækker eleverne ud af den almindelige undervisning for at arbejde med et emnne i en gruppe, men selvfølgelig virtuelt. Eleverne behøver ikke at sidde og vente på, at de bliver kaldt tilbage til undervisningen. Det sørger systemet selv for, fortæller lærer Katt Olsen.

- Dette er rigtig godt, hvis man har elever for forskellige niveuer. Så kan man sætte dem sammen i nogle grupper og undervise de andre elever imens. Det giver dynamik i undervisningen, og det fungerer virkeligt godt i vores virtuelle system, tilføjer hun.

Også eleverne synes den digitale undervisning på VUC Faxe fungerer godt, når nu situationen er som den er.

- Den digitale undervisning har fungeret upåklageligt. Selve platformen fungerer uden tekniske problemer. Man kan have en god kommunikation med sin lærer og de andre elever. Jeg er meget godt tilfreds, fortæller Kaare Schmit, der går på den toårige HF uddannelse.

Også Trine Deleuran, som går på HF enkeltfag er glad for den digitale undervisning:

- Det har fungeret meget fint. Vi har nogle meget kompetente lærere, som får det hele til at gå op i en højere enhed. Der kan være små tekniske problemer, men det er småting. Jeg prøvede også digital undervisning sidste år, og jeg kan godt mærke, at de har prøvet det før. Også gruppearbejdet fungerer fint. Lærerne smider os bare ud i grupperne, så jeg er glad for det, fordi vi også lærer meget af hinanden. Naturligvis savner jeg samspillet med de andre elever, men indtil vi forhåbentligt kan få fysisk undervisning igen efter påske, er dette her den næstbedste løsning, siger hun med begejstring i stemmen.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Håndboldfitness – starter op igen udendørs efter Corona lukning
- Stafet med Paraplyen - få rystet corona-støvet af
- Drama under tv-optagelse med borgmesteren - se video
- Bliv testet - lige nu...
- Vi er klar på mandag
- For mange møgsager
- Det har været hårdt - dejligt at vi nu kan åbne igen
- VERDENS GANG # another man too...
- Cykelløbet Bjergløbet køres sidst i august
- En stor tilfredsstillelse at gøre noget for andre
- Nye planer om udvidelse af lystbådehavnen
- Faxe Kommune har uddannet podere
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst