Bagermester runder det skarpe hjørne

Onsdag 27. januar 2021 kl. 07:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bagermester runder det skarpe hjørne
Bagermester Michael Nielsen fylder 50 år den 2. februar. Foto: Peer Rasmussen

Indehaveren af Karise Bageri, Michael Nielsen, fylder 50 år

Karisee: En 50 års fødselsdag er et af livets skarpe hjørner, og den 2. februar runder bagermester Michael Nielsen fra Karise Bageri, med afdeling i St. Heddinge, dette hjørne.

Michael Nielsen blev født i Faxe den 2. februar 1971, men voksede op i Faxe Ladeplads.

- Jeg tilbragte mine skoleår på Hylleholt Skole til og med 9. klasse, og derfra kom jeg direkte ud i et sommerferiejob med rengøring hos bageren i Høeg Megamarked, det senere Meny i Rønnede. Det var lige, da Høeg Megamarked var åbnet. Sommerferiejobbet udviklede sig så til, at jeg kom direkte i lære som bager i 1987. Det var egentlig ikke min plan oprindeligt, at jeg ville være bager, men sådan blev det altså. Egentlig ville jeg have været politibetjent. Der var en god kemi mellem mig og det øvrige personale i Høeg Megamarkeds bagerafdeling, og jeg syntes, at bagerjobbet var spændende, fortæller Michael Nielsen med et grin.

Efter tre år i lære som bager blev Michael Nielsen udlært i 1990, og straks efter læretiden tog han, ad to omgange til Færøerne.

- Jeg havde en god bekendt, som var konsulent i bagerbranchen og han skaffede mig et job på Færøerne. Jeg syntes jo det lød spændende, men i 1993 vendte jeg tilbage til Danmark, fortæller han.

Efter årene på Færøerne blev Michael Nielsen ansat hos en bager i et supermarked på Amager, hvor han var i et års tid.

Derefter blev han ansat som kvalitetskonsulent hos et tysk firma, der solgte melprodukter i Danmark.

Michael Nielsen blev ansat som bagersvend ved Karise Bageri i Skolegade 4 i 1995 og tre år efter købte han bageriet af den daværende ejer.

- Den daværende ejer ville noget andet og over en snak gav han udtryk for, at jeg kunne forpagte bageriet. Det blev dog til, at jeg, med god hjælp fra banken, overtog bageriet i 1998. Jeg havde ikke sparet voldsomt meget op, men banken så perspektiver i, at jeg købte bageriet, siger han.

- For seks år siden besluttede jeg, efter grundig overvejelse, at indgå en aftale med SuperBrugsen Karise at lægge selve bagerisalget derover, mens jeg bibeholdt produktionen og lager i Skolegade 4. Beslutningen blev truffet, fordi der blev standsning- og parkeringsforbud i Skolegade. Man kunne simpelthen ikke holde ved bageriet mere. Det betød, at der ikke var lige så mange strøgkunder, konstaterer Michael Nielsen.

For Michael Nielsen har to ting været vigtige i forhold til at drive Karise Bageri:
- Vi lægger naturligvis vægt på god kvalitet og så, at der skal være et godt arbejdsmiljø for personalet. De svende jeg har i dag har været i bageriet i henholdsvis 14 og 10 år, og vi har aldrig haft en lærling, som er stoppet før tid. Jeg har sideløbende med ejerskabet taget en næsten fuld akademiuddannelse i ledelse. Jeg synes selv, at jeg har rustet mig til, ikke kun at være en god håndværker, men også en god leder. Vi gør også meget for at støtte det lokale foreningsliv ved forskellige arrangementer og aktiviteter, erklærer han.

For Michael Nielsen har det år, der snart er gået med corona og nedlukninger, ikke været nogen dans på roser.

- Det har ikke været lige nemt hver dag. Ved den første nedlukning i marts 2020 traf vi nogle beslutninger, som ikke var nemme. Blandt andet måtte jeg afskedige et par medarbejdere. Selvom det var en svær beslutning, er jeg nu glad for, at vi gjorde det, fordi vi jo har mistet en del omsætning på konditordelen. Bortset fra en smule i sommeren 2020 har der jo ikke været holdt bryllupper og lignende. Jeg kan heldigvis også konstatere, at vi har, og har haft, en god og loyal kundeskare, som har holdt ved os og holdt hånden under forretningen. Den opbakning er jeg meget glad for, siger han med glæde i stemmen.

- I forbindelse med corona har det været godt for forretningen, at butikken er centralt placeret i SuperBrugsen. Samtidig har vi undgået, at personalet har været syg med COVID-19, konstaterer Michael Nielsen.

I sin sparsomme fritid går Michael Nielsen på riffeljagt i Sverige og han og hustruen Ulla har hver sin labrador, som de træner og aporterer med.
Michael Nielsen holder, som situationen er, ingen reception eller lignende i forbindelse med 50 års fødselsdagen.

- Stod det mig, og var det normale omstændigheder, ville jeg gerne holde en sommerfest på vores landsted, hvor folk kunne komme og få kage, drikke en kop kaffe og nyde en øl og komme og gå som de ville. Nu fejrer jeg dagen under helt private former med den allernærmeste familie. Jeg håber dog, at jeg i løbet af sommeren kan markere fødselsdagen på en eller anden måde. Jeg har ingen problemer med at blive 50 år, bortset fra, at nu kan jeg ikke længere moppe dem, som er blevet 50, siger han med et stort grin.
Af Peer Rasmussen


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Håndboldfitness – starter op igen udendørs efter Corona lukning
- Stafet med Paraplyen - få rystet corona-støvet af
- Drama under tv-optagelse med borgmesteren - se video
- Bliv testet - lige nu...
- Vi er klar på mandag
- For mange møgsager
- Det har været hårdt - dejligt at vi nu kan åbne igen
- VERDENS GANG # another man too...
- Cykelløbet Bjergløbet køres sidst i august
- En stor tilfredsstillelse at gøre noget for andre
- Nye planer om udvidelse af lystbådehavnen
- Faxe Kommune har uddannet podere
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst