Fordi jeg kan være med til at glæde andre...

Onsdag 20. januar 2021 kl. 11:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fordi jeg kan være med til at glæde andre...
Else Jensen, Månedens Borger, med den flotte kurv fra SuperBrugsen i Karise Foto: Torkild Svane Kraft

Fordi jeg kan være med til at glæde andre...
Der må ikke trænes for tiden, så vi må nøjes med et arkivbillede af Elses handicaphold
Månedens Borger: Gennem hele 2021 vil Haslev-Faxe Posten kåre „Månedens Borger” - og den første der hædres på denne måde er 62-årige Else Jensen fra Faxe.

Hun er en ener. Personen der ikke først spørger „hvad kan jeg få ud af det” - Else spørger „hvad kan komme andre tilgode”. Hun er den der altid er gået forrest når der er noget der skal laves. Hun har altid været klar til at tage fat, når det handler om noget der er til gavn og glæde for andre.

Selv om Else selv spillede håndbold indtil for få år siden, var der alligevel tid til at hun var træner på forskellige hold - og for Else var det da også helt naturligt, at hun sad i bestyrelsen, for der skulle jo være nogle til det hårde arbejde.

Det blev til mere end 30 år i bestyrelsen - heraf rigtig mange som kasserer. Det hele startede i håndboldklubben i Roholte. Den fusionerede med andre klubber til HK76, så blev det til ØHS og senest til Team Faxe Håndbold.

En af dem der altid har været klar til at tage fat til det kæmpestore stævne Haribo Cup (som nu heder Faxe Cup), er selvfølgelig Else Jensen. Der blev knoklet i mange dage, for at de op mod 2000 børn og unge, kunne få en god oplevelse i de tre dage stævnet varer.

Else har været træner for mange forskellige hold, men de allermindste er nok noget af det hun holder allermest af. Nu står hun for træning af mere end 20 spillere i alderen fra 1 til 5 år, på det der heder Trille Trolle. De træner hver lørdag skiftevis i Faxe og Haslev - når ikke Covid-19 sætter en kæp i hjulet.

Kæmpe handicaphold

For seks år siden startede Else Jensen et lille håndboldhold på sin daværende arbejdsplads FSU - Faxe Sociale Udviklingscenter.

Det blev en stor succes, så holdet kom hurtigt ind under Team Faxe Håndbold, så man kunne spille rigtig håndbold i en klub.

I dag er der mere end 40 spillere på holdet. Else Jensen er naturligvis stadig træner for holdet, og hun assisteres af Mette Dahl og Dorthe Zangenberg.
Holdet er tilsluttet Parasport Danmark og spillerne på dette hold er i alderen fra omkring 15 år og op i 40’erne - og deres handicap er vidt forskellige, hvilket også afspejles i måden de spiller på.

- Der er nogle stykker der spiller så godt, at de sagtens kunne være med på et almindeligt håndboldhold, også på et højere plan, men til gengæld ville de have meget svært ved at komme med i holdfællesskabet rent socialt, siger Else Jensen.

Der er kampe forskellige steder rundt om i landet cirka én gang om måneden - og noget af det der gør Else varm om hjertet, er når en spiller på holdet får kamptøjet på, og man kan se stoltheden i deres øjne - stoltheden over at nu er man virkelig en rigtig håndboldspiller.

Går langt for spillerne

Else Jensen er ikke kun træner for sine spillere. Er der nogen der har brug for noget ekstra - et tøstende ord, eller en opbyggelig snak, så har hun altid tid til det.

For et par år siden blev to spillere fra para-holdet udtaget til landsholdet. Det var Ditte Laugesen og Peter Lange, og ikke nok med at de kom på landsholdet - de skulle også deltage i World Games (OL for handicappede) der blev afholdt i Abu Dhabi.

Men modsat det „rigtige” OL hvor udtagne spillere får alt betalt, og får penge for at deltage, så skulle Ditte og Peter selv betale for rejsen frem og tilbage og lommepenge - og hvem ligger lige inde med så mange penge?

Derfor var det helt naturligt for Else, også at gøre en indsats for at få samlet penge ind til Ditte og Peter. Hun hjalp med at lave plakater, skrive breve og opsøge sponsorer.

Det lykkedes at skaffe penge til rejsen frem og tilbage - og så var der oven i købet lidt til overs, så de også kunne få lidt lommepenge med.

Men hvorfor gør Else alt det her?

- Jamen, det er fordi jeg kan være med til at glæde andre mennesker, og ikke mindst, fordi de glæder mig selv utroligt meget. Det giver simpelthen så mange gode oplevelser, siger Else Jensen.

Kræft ingen hindring

I 2017 fik Else lymfekræft, og var igennem en hård kemobehandling, men selvom hun var i behandling, så mødte hun op til træningen hver gang, for det var med til at holde humøret oppe - både træningen af handicapholdet og de små på Trille Trolleholdet.

- Jeg har hele tiden været helt åben om sygdommen, og de helt små gemmer ikke noget. De spurgte lige ud af posen, om jeg ville tage parykken af, så de kunne se hvordan jeg så ud uden hår, siger Else med et smil.

Og netop børnenes frie omgang med sygdommen var noget af det der var med til at holde Elses humør oppe.

Efter ét år i behandling blev hun erklæret fri for kræft, men senfølger af den skrappe kemobehandling lider hun fortsat af. Tænderne har det ikke godt - men humøret, og det at glæde andre, fejler bestemt ikke noget.

Else Jensen er gift med Niels, der også har været særdeles aktiv indenfor håndbolden i lige så mange år som Else - og også deres to børn, Christian på 37 og Casper på 35 har været, og er, aktive både med at spille håndbold og være trænere.

Ud over de to drenge har Else og Niels to dejlige svigerdøtre - og ikke mindst fem skønne børnebørn.

Else Jensen er uddannet i Post Danmark og arbejdede på posthuset i Faxe indtil det lukkede i 2005. Herefter blev hun ansat i Faxe Kommune. Først i personaleafdelingen, senere på FSU og nu i Ungevejen.

Har du en kandidat?

Else Jensen blev den første „Månedens Borger”. Hvem skal være februar måneds borger? Det kan du være med til at bestemme.

Send en mail til os med forslag og en kort begrundelse. Skriv til haslevfaxeposten.red@sn.dk

Den flotte kurv, fyldt med alverdens herligheder, er sponseret af SuperBrugsen i Karise.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Håndboldfitness – starter op igen udendørs efter Corona lukning
- Stafet med Paraplyen - få rystet corona-støvet af
- Drama under tv-optagelse med borgmesteren - se video
- Bliv testet - lige nu...
- Vi er klar på mandag
- For mange møgsager
- Det har været hårdt - dejligt at vi nu kan åbne igen
- VERDENS GANG # another man too...
- Cykelløbet Bjergløbet køres sidst i august
- En stor tilfredsstillelse at gøre noget for andre
- Nye planer om udvidelse af lystbådehavnen
- Faxe Kommune har uddannet podere
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst