SF og V har planen klar til at redde Østbanen

Torsdag 14. januar 2021 kl. 12:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

SF og V har planen klar til at redde Østbanen
Indlæg af:
Anne Valentina Berthelsen (SF), folketingsmedlem og trafikordfører
og
Jacob Jensen (V), folketingsmedlem og næstformand Region Sjælland

SF og Venstre øger nu presset på regeringen i forhold til at skaffe den nødvendige finansiering til udskiftning af skinnerne på Østbanen.

Første led i planen er, at vi har taget initiativ til en høring i regi af Folketingets transportudvalg. Der er stadig mange kollegaer på Christiansborg, som ikke kender nok til forholdene omkring økonomien for de mange lokalbaner rundt om i landet, herunder ikke mindst Østbanen, som naturligvis har vores særlige lokale opmærksomhed.

En høring vil kunne frembringe fakta omkring, hvordan Region Sjælland ikke har mulighed for at betale for en hel udskiftning af skinnerne på Østbanen. Høringen er nu aftalt til slutningen af februar.

På skuldrene af en høring vil det næste skridt i vores plan være, at få Østbanen indarbejdet som en del af de kommende infrastrukturforhandlinger, hvor vi forventer, at regeringen snart må komme med et udspil.

Her kan der enten direkte findes finansiering, eller der kan som minimum indskrives en passus, at regeringen pålægges at prioritere midlerne ved den førstkommende forhandling med Danske Regioner. Denne forhandling finder sted før sommerferien.

Hvis regeringen heller ikke her vil efterkomme ønsket - ligesom det var tilfældet ved finanslovsforhandlinger i efteråret, hvor SF også bar ønsket ind til forhandlingsbordet - så er Venstre og SF parate til at indkalde til en forespørgsel i Folketingssalen.

Her vil vi fremsætte et såkaldt „forslag til vedtagelse”, hvor regeringen af Folketinget pålægges at prioritere midlerne. Og er der et flertal for denne vedtagelse evt. uden om regeringen, så er der ingen vej tilbage. Så bliver regeringen nødt til at efterkomme ønsket. Vores plan er således sat på skinner...

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Jo, det var Bertel Haarder
- Bertel Haarder: Nej, det var ikke mig der nedlagde Haslev Seminarium
- Man har et standpunkt - om mental sundhed
- Bertel Haarder er utroværdig
- Eksperiment må stoppe
- „Corona-helte” får skattesmæk
- Giv fornuften en chance
- Opråb til fungerende erhvervsminister
- Herr Olsens veje er uransagelige...
- Østbanen, et spørgsmål om fortsat udvikling
- Østbanen - mit smertensbarn, vores livsnerve
- Rewolter
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst