Politiet: Pas på svindel-sms'er

Fredag 8. januar 2021 kl. 14:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Politiet: Pas på svindel-sms'er
Vi ser desværre stadig svindel med falske sms'er og hjemmesider, der ligner de rigtige, og som groft udnytter den situation med coronavirus, vi er i lige nu, skriver Politiet.

- Senest har vi oplevet, at folk har fået en sms fra "Infoservice", som udgiver sig for at være fra Statens Seruminstitut. I sms'en er et link, som sender dig videre til det kendte billede fra NemID, skriver Politiet i en pressemeddelelse.

Hvis man taster sine oplysninger ind her, kommer man videre til et punkt, hvor man bliver bedt om at uploade et billede af hele sit aktive nøglekort. Og vupti. Så har forbryderne adgang til alt. De kan hæve penge fra din bank, optage lån, overføre oplysninger... ja, du kan sikkert se det for dig.

Derfor: Modtager du en sms fra “InfoService”, så slet den med det samme. Venter du på svar på en COVID-test, så foregår det altid på sundhed.dk.

Offentlige myndigheder (fx borgerservice eller politiet) eller private virksomheder (fx bank eller forsikringsselskab) vil aldrig bede dig om dine NemID-oplysninger. Hverken over telefonen, sms eller e-mail.

Del aldrig dit nøglekort med andre – heller ikke din familie eller dine venner. Du kan i øvrigt med stor fordel kan bruge NemID nøgle app.

Del heller ikke dit NemID eller oplysninger om dine NemID-koder med andre. Hvis andre har fået adgang til dit NemID, skal du spærre det straks (det kan fx være koderne fra nøglekortet eller dit kodeord).

Læs mere på https://sikkerdigital.dk/.../hvis-du-er-udsat-for-svindel/

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst