Lokal udgiver bog

Tirsdag 12. januar 2021 kl. 11:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lokal udgiver bog
Pia Birkmose Broager har udsendt bogen „Ørkendrømme” på saxo.dk. Billedet er et privat foto, taget ved Skovtårnet.

Pia Birkmose Broager fra Terslev har udgivet en bog via Saxo Publish.

Bogen hedder „Ørkendrømme” og er hendes første. Den er udkommet som hard bag og e-bog.

- Bogen er ikke en autobiografi, men tager udgangspunkt i mine egne oplevelser med en narcissistisk og voldelig mand, som jeg levede med for mere end 25 år siden. Det var en mand, som på alle måder satte sig på mig, og efter fem års samliv, brød jeg forholdet. I bogen er hovedpersonen journalisten Anne-Mette, der er ansat på redaktionen på „Kvindeliv”, og da jeg samtidig gennem flere år samlede på fakta i forhold til forskellige bæredygtighedsprojekter uden egentlig at tænke nærmere over, hvad jeg ville bruge det til, blev disse ting flettet ind i bogen. Derfor indgår budskabet om, at vi skal passe på vores klode også som et gennemgående tema i bogen, fortæller Pia Birkmose Broager.

- Mens jeg var i det forhold, skrev jeg nogle oplevelser ned, fordi jeg ikke ville tilbage til det samme. Da jeg for nogle år siden var i Torremolinos med min nuværende mand, samlede historien sig, og den ville bare ud. Jeg satte mig til tasterne og i løbet af halvandet år havde jeg skrevet 620 sider. Jeg kunne ikke forkorte den, dels fordi den handler om frigørelse fra en mand, dels en historie om, hvordan kloden kan overleve, tilføjer hun.

Karakterer med eget liv

Pia Birkmose Broager havde egentlig skrevet en disposition til sin bog, men da hun kom i gang, skabte karaktererne deres eget liv.

- Jeg kunne derfor begynde med at have en forestilling om, at de skulle bevæge sig i én bestemt retning, men pludselig var det som om mine fingre i stedet blev styret af karaktererne, som hellere ville bevæge sig i en anden retning. Det var virkelig en spøjs fornemmelse, men jeg har hørt Sara Blædel sige det samme, så det er åbenbart helt normalt, når man bevæger sig ud i at skrive, fortæller hun.

- Genren er chicklit, hvilket jeg har savnet i dansk kontekst, og det har derfor været fantastisk at skrive en bog, som jeg selv ville have lyst til at læse. Jeg har fået god feedback på bogen og den er allerede solgt i nogle eksemplarer. Bogen blev sendt til nogle af de store forlag, men jeg havde allerede inden besluttet, at hvis de ikke turde binde an med en debutforfatter, ville jeg selv udgive den via Saxo Publish både som eBog og som hard back, siger Pia Birkmose Broager.

I gang med ny bog

Bogen „Ørkendrømme” er også blevet en slags renselse for Pia Birkmose Broager.
- Selvom det er mange år siden, jeg levede med denne narcissistiske mand, kunne jeg godt mærke, at min bog var med til at få gjort op med mine oplevelser. Jeg boede kun med ham i fem år, og vi fik ingen børn, men det har alligevel været godt, helt at vriste sig fri af det forhold. Det satte sig spor i sjælen, men de er væk nu, og min mand i dag er af en helt anden støbning, fortæller hun med glæde i stemmen.

Pia Birkmose Broager har fået så megen smag for forfatterskabet, at hun er gået i gang med at skrive en ny bog:

- Det bliver en bog af en anden karakter. Jeg er godt i gang, og jeg forventer at kunne udgive den til efteråret, siger hun men optimisme i stemmen.

Bor i Terslev

Pia Birkmose Broager er født i 1967, er gift med Tom og sammen har de sønnen Oliver, som snart bliver 21.

Parret bor i Terslev lidt nord for Haslev, og hun rider på lånt hest tre gange om ugen.

Pia Birkmose Broager dyrker yoga og spinning, når motionscentret har åbent.

Hun er uddannet Cand. Agro., men har aldrig brugt uddannelsen, da der var høj ledighed blandt nyuddannede kvinder, da hun blev færdig i 1992.

Nærmest ved et tilfælde kom hun til at arbejde i finansverdenen i 19 år, før hun forlod denne branche med lean-kompetencer i bagagen.

Pia Birkmose Brogers jobmæssige kompetencer er siden blevet udvidet blandt andet med med projektledelse, og er i dag ansat som „Quality and Security Manager” hos Fujitsu Danmark i Ballerup.

Bogen „Ørkendrømme” kan købes på saxo.dk.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst