Det gjorde ikke ondt eller noget

Torsdag 7. januar 2021 kl. 08:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Det gjorde ikke ondt eller noget
Ellen Hansen vaccineres af Leif Bjørnskov

76-årige Ellen Hansen når knap nok at mærke, at læge Leif Bjørnskov giver hende den første dosis af den længe ventede Covid-19-vaccine.

Ellen er én af de tre første i Faxe Kommune, som tirsdag middag fik et stik i armen, da det nu var blevet Faxe Kommunes tur på Region Sjællands prioriteringsliste.

Efter hende står andre ældre på Tyche Brahes Vej i kø for at få deres stik. Knap 40 bliver vaccineret på cirka en halv time, efter personale fra regionens testcenter Holbæk har gjort sprøjterne klar til lægen.

- Det er ubehageligt, når tingene er anderledes, end de plejer at være, så jeg er glad for, at jeg har fået vaccinen. Jeg har jo blandt andet ikke kunnet se mine børn. Det da trist. Vi skulle også have besøgt nogle, vi har holdt nytår sammen med i 70 år, så det var da lidt underligt at ringe til dem og sige, at vi ikke kom alligevel. Vi turde simpelthen ikke, siger Ellen Hansen, da hun går ned mod det store fællesrum, hvor alle vaccinerede er samlet i en lille halv time for at sikre, at ingen bliver dårlige efter stikket.

- I første omgang havde jeg egentlig tænkt mig at sige nej. Det er jo så nyt, en ny vaccine, og jeg ville gerne have ventet. Men min læge fik mig til at ombestemme mig, og jeg har også talt med andre om det og hørt en del i pressen. Jeg håber, at vi nu får magten over den sygdom, så vi virkelig kan få gjort noget ved det, siger Ellen Hansen.

Centerleder Anette Kornerup-Nielsen følger nøje med og leder de ældre ned ad gangen til fællesområdet, efter de har fået deres vaccine.

- Det er jo lidt af en historisk dag, som vi har glædet os til. Vores ældre har haft det hårdt. Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at hjælpe dem med Skype, for eksempel, men det har godt nok været svært. Det er et stort savn ikke at have de pårørende og nære til at give et knus og et kram. Vi ser frem til at få vores ”gode, gamle tid” tilbage i en eller anden grad, siger Anette Kornerup-Nielsen.

- Det har også været hårdt for vores personale, de har jo også været bekymrede for, om de tog sygdommen med ind. Tre har være testet positive med Covid-19, men heldigvis har ingen beboere her fået sygdommen. Nu er der heldigvis lys for enden af tunnelen.

Udenfor er testcentrets bil med vacciner til et andet plejecenter parkeret. Den er sat til en udendørs stikkontakt – der skal strøm til for at holde vaccinerne i den rette, kølige temperatur inden næste stop.

Leif Bjørnskov bliver på Tycho Brahes Vej indtil han er sikker på, at ingen får det dårligt, og så tager han afsted for at assistere en kollega ved Grøndalshusene i Haslev.

- Det er rigtig godt. Fantastisk, at det ikke har taget længere tid at udvikle den vaccine. Men hvor er det dog på alle måder på høje tid, at vi kommer i gang. Det skal gøre en forskel, så vi kan slippe for nedlukning af samfundet, og vi kan få flokimmunitet, siger Leif Bjørnskov, der også gerne vil komme med en opfordring:

- Lad være med at ringe til jeres læge for at spørge, hvornår I kan blive vaccineret, eller om I kan blive rykket frem i køen. Det er de centrale sundhedsmyndigheder, som planlægger vaccinationerne, siger han med henvisning til, at man får besked, når det er ens tur til at blive vaccineret.© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Generalforsamling og indslag om Coast Sarfari
- Kom med til en gudstjeneste - helt ude i skoven
- Skal du ikke have et hold med i Stafet for Livet?
- Vellykket håndboldskole
- Populær lokalbetjent stopper i Faxe Kommune
- Se de smukke fotografier fra bogen „Tågen Letter”
- Verdensmål Udvalget kommer med anbefalinger
- Simon fra Haslev er udtaget til landsholdet
- Torvedag i Haslev på lørdag
- Faxe Tennisklub i fem finaler
- Grafik af Torben Søborg på Haslev Bibliotek
- Rivierafesten blev en stor succes
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst