Fire DM-medaljer til Naya

Onsdag 23. december 2020 kl. 09:38

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fire DM-medaljer til Naya
Naya Modin Thomsen i sit rette element. Foto: Jesper Nielsen STT-Foto

Fire DM-medaljer til Naya
Naya Modin Thomsen - Privatfoto
Dalby: Naya Modin Thomsen fortsætter med at imponere, og vandt under årets Danmarksmesterskab i svømning både dobbelt guld og sølv i 200, 400 og 800 meter fri.

Landets bedste svømmere konkurreret under Danmarksmesterskaberne på kortbane, der blev afviklet i Helsingør Svømmehal i dagene 14. - 21. december 2020.

Det var alt andet end et velkendt DM set up, der venter svømmerne, de deltagende klubber og svømmeinteresserede under Dansk Svømmeunions historisk otte dage lange Danmarksmesterskab, der blev afholdt efter sundhedsmyndighedernes gældende retningslinjer og i tråd med bekendtgørelsen for eliteidræt, der er udstukket af Kulturministeriet.

Lokalarrangøren Helsingør Svømmeklub var med til at sikre svømmernes sundhed, så de trygt og forsvarligt kunne deltage i årets DM, der de første 4 dage var forbeholdt kvinderne og de sidste 4 dage mændene.

På trods af meget anderledes afviklingsforhold, hvor både trænere og publikum var forment adgang til svømmehallen, ligesom der ikke var mulighed for mange minutters opvarmning i vandet, formåede svømmetalentet Naya Modin Thomsen fra Dalby alligevel at blande sig i kampen om medaljerne blandt landets bedste svømmere.

DM blev live streamet, så der var mulighed for at se Nayas deltagelse i hendes 5 heat fordelt på 3 løb, hvori hun satte personlig rekord i alle heat.

De hurtige tider resulterede i dobbelt guld i ungdomsklassen i både 200 og 400 meter fri samt sølv i åben klasse i 200 meter fri og sølv i ungdomsklassen i 800 meter fri. Tiderne var så hurtigt, at Naya slog sine egne klubrekorder i Køge Svømmeklub i både 400 meter og 800 meter fri. I åben klasse blev det til tre top placeringer; 2 plads i 400 meter fri, 4 plads i 200 meter fri (6/100 fra bronze) og 6. plads i 800 meter fri.

Naya kan nu med rette kalde sig elitesvømmer, da hun i 200 meter fri svømmede under to minutter - i tiden 01:59.55 - som udløste Dansk Svømmeunions elitenål.
17 årige Naya Modin Thomsen, der er flere gange Dansk og Nordisk mester, kvalificerede sig tidligere på året til europamesterskabet for juniorsvømmere, et mesterskab der desværre blev aflyst på grund af COVID19. Det netop afviklede DM blev derfor årets største stævne for Naya, der til hverdag studerer bioteknologi under Team Danmark ordningen på Køge Gymnasium.

Naya trænes af svenske Per Holmquist i Køge Svømmeklub. Nu træner hun frem mod Danish Open, der er et OL kvalifikationsstævne, der afvikles til april.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Generalforsamling og indslag om Coast Sarfari
- Kom med til en gudstjeneste - helt ude i skoven
- Skal du ikke have et hold med i Stafet for Livet?
- Vellykket håndboldskole
- Populær lokalbetjent stopper i Faxe Kommune
- Se de smukke fotografier fra bogen „Tågen Letter”
- Verdensmål Udvalget kommer med anbefalinger
- Simon fra Haslev er udtaget til landsholdet
- Torvedag i Haslev på lørdag
- Faxe Tennisklub i fem finaler
- Grafik af Torben Søborg på Haslev Bibliotek
- Rivierafesten blev en stor succes
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst