Store planer om udvidelse af Camp Adventure

Mandag 21. december 2020 kl. 15:29

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Store planer om udvidelse af Camp Adventure
Vedtages tillæg til Lokalplan 1200-39 vil der kunne bygges i området lige udenfor skoven

Vester Egede: Da de første tanker om et højt tårn midt skoven blev luftet, var der mange der rystede på hovedet - for et tårn ville da ikke få folk til at tage til Rønnede.

Men Jesper Mathiesen troede på ideen - og nu ved alle at Skovtårnet har været en bragende succes. Der kommer masser af mennesker og nyder den storslåede udsigt fra tårnets top.

Dertil kommer at aviser og tv-stationer over hele verden har fulgt byggeprocessen og har rost skovtårnet til skyerne. TIME Magazine udvælger hvert år World’s Greatest Places, og på listen i 2019 var netop Skovtårnet.

Listen består af de 100 steder TIME Magazine har udvalgt til at være de bedste at besøge. I udvælgelsen lægges der især vægt på følelsen af, at man har mødt det ekstraordinære.

Men Camp Adventure stopper ikke med Skovtårnet. Der er mange planer for at få endnu flere gæster til Vester Egede - men den eksisterende lokalplan 1200-39 har vist sig ikke at være helt optimal. Der er behov for nogle justeringer.

Lokalplan 1200-39 giver bonusvirkning til en række projekter, blandt andet et aktivitetstårn med en højde på 30 meter, mindre funktionelt nødvendige bygninger, fem shelters i byggefelt i lokalplanens delområde A3, samt et mindre hotel på 500 m² i byggefeltet i lokalplanens delområde D.

Camp Adventure har i sensommeren 2020 søgt om flere bygninger til åbning i forbindelse med sæson 2021, som ligger ud over, hvad lokalplan 1200-39 giver mulighed for, og som er lokalplanpligtige.

Det drejer sig om en servicebygning på op til 800 m² uden for det udlagte byggefelt i delområde A3. Hytter og teltpladser på platforme, med et samlet areal på 400 m², uden for det udlagte byggefelt i delområde A3.

Et eventlokale og café i aktivitetstårnet (som ikke skal forveksles med Skovtårnet) i byggefeltet i delområde A3, med en højde svarende til den omgivende Fredsskov. Eventlokalet vil have et areal på op til 150 m².

Dertil kommer seks anneksbygninger med tilhørende udebade i forbindelse med glampingtelte (luksuscamping) på platforme i delområde C1.

En ny placering af hotellet i delområde D/C1, samt at øge bygningsarealet af hotellet op til 3.000 m².

Næsten enigt byråd

Sagen om et tillæg til lokalplanen var på dagsordenen til byrådsmødet den 17. december. Egentlig kunne Plan- og kulturudvalget selv have besluttet at sende tillæget til lokalplanen i høring, men sagen „blev løftet” til byrådet, som det hedder på kommunaldansk.

Formanden for Plan- og kulturudvalget, René Tuekær (L), oplyste at Camp Adventure havde haft et møde med byrådet den 12. november, hvor de fremlagde deres masterplan for fremtiden - og her fik formanden det indtryk, at en beslutning skulle gå stærkt, så alt kunne stå klart til næste sommer.

Men en høringsfase på 14 dage, som der var på tale, er for kort en periode, mente socialdemokratiets Knud Erik Hansen. Der skal være god tid til at sætte sig ind i tingene og komme med et høringssvar - også selv om man, som Socialdemokratiet, er begejstret for hvad Camp Adventure gør.

Når Camp Adventure ønsker et tillæg til lokalplanen, der giver mulighed for at bygge flere bygninger og et større hotel end der var mulighed for i den oprindelige lokalplan, så skal man være opmærksom på, at det ikke kommer til at ligge inde i skoven, understregede den konservative Michael Christensen. Bygningerne skal ligge der hvor der tidligere var grusgrav.

Efter en relativ kort snak i byrådsmødet - som også blev afholdt virtuelt - var der bred enighed om at sende forslaget i offentlig høring. Den eneste der stemte imod var Steen Petersen fra DF, med begrundelsen at det er for stort, for voldsomt.

Borgermøde

Hvornår der skal afholdes et borgermøde om forslag til tillæg til Lokalplan 1200-39, vides i skrivende stund ikke, men det blive ren gang i januar måned.

Hvis restriktioner som følge af Corona vil umuliggøre et fysisk borgermøde, så vil man gennemføre et virtuelt borgermøde, sagde borgmester Ole Vive. Hvad der sker vil blive meldt ud i løbet af januar måned.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommersang på Møllegården vender tilbage
- Det drypper godt til træskulpturen
- Haslev Tennisklub melder om succes på Tennissportens Dag
- Familie og Samfund genåbner lige udenfor kommunegrænsen
- Nu er der isvogn ved Faxe Vandrerhjem
- Fællessang Karise - Maria B. Høyer synger for
- Paraplyen går rent...
- Roklubben Viking hejste standeren i stilhed
- Danmark Rundt i stedet for en cykeltur til Paris
- Fodhuset - ny klinik i Faxe Sundhedscenter
- Faxe Tennisklub fik flere nye medlemmer
- Grønt image blegner i Karise
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst