Borgmester Ole Vive ønsker alle et godt nytår

Mandag 28. december 2020 kl. 09:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Borgmester Ole Vive ønsker alle et godt nytår
2020 har været et meget specielt år som ingen af os havde troet, vi skulle stå ansigt til ansigt med, siger Ole Vive. Foto: Danni Jørgensen
Sikke et år der er gået. 2020 har budt på udfordringer, som ingen af os havde troet, vi skulle stå ansigt til ansigt over for. Coronaen har præget vores arbejdsliv, vores sociale liv og for nogle har sygdommen desværre også haft mere alvorlige følger.

Det har ikke været nemt. Det er det heller ikke i denne højtid, hvor vi både hen over julen og nytåret kommer til at tænke os godt om, når vi planlægger at være sammen med vores nærmeste. For det eneste vidundermiddel mod coronaen er afstand, og det er lige præcis afstand og dermed afsavn, der er så forbistret svært lige nu!

Jeg er glad for, at vi på trods af denne sundhedskrise har holdt kommunen åben og i drift hele året, også selvom det nogen gange har været på en ny måde.

Jeg vil gerne takke alle, som har lagt ekstraordinært meget arbejde i det, for at det er lykkedes. Medarbejderne i kommunen er gået ansvarsfuldt til opgaven, og alle har været kreative og i den grad parate til omstilling for at lykkes med hverdagen. Det er jeg overbevist om, at også borgerne har mærket.

Et kæmpe stort tak til jer.
Min taknemmelighed gælder også alle dem af jer, som i løbet af året har gjort en forskel for andre. Det er rart at være vidne til hjælpsomhed og engagement.

Coronaen er her jo endnu. Smittetrykket i kommunen er faktisk noget højere, end da vi havde et smitteudbrud blandt udenlandske håndværkere, som bor tæt sammen i vores kommune. Så selvom vaccinen er lige om hjørnet, kommer vi til at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om afstand og afspritning et godt stykke ind i 2021.

Forbereder vaccination
Vi er godt i gang med at forberede os på vaccination i kommunen. I tæt samarbejde med regionen og de øvrige myndigheder, som vi har haft et godt samarbejde med i løbet af året. Heldigvis går vi nu bogstaveligt talt lysere tider i møde.

Coronaen var ikke det eneste, der sætte os på prøve fra begyndelsen af året. Vi måtte foretage en hård økonomisk opbremsning, da vi blev opmærksomme på, at vores budget for 2020 ikke ville holde.

Til gengæld har udligningsreformen - den måde pengene bliver fordelt mellem kommunerne - givet os et markant løft, så jeg har sammen med de andre kommuner forhandlet frem til, at vi i 2021 har cirka 60 millioner kroner mere til borgernær velfærd end ellers forudsat.

Det har ikke mindst betydning for specialområdet på skolerne og på socialområdet, som gennem de seneste år har været under pres.

Vores indsats Fælles om forebyggelse er ikke kommet helt så langt i år som ønsket. Men vi er godt i gang med konkrete indsatser som støtter op om børn og deres familier, inden deres udfordringer bliver mere alvorlige. Mange fagligheder spiller allerede godt sammen for at skabe gode løsninger sammen med familierne. Det er en langsigtet indsats, som jeg er stolt af, at vi er enige om i byrådet.
Vi går i gang med at bygge om i Søndergade, så der bliver plads til de medarbejdere, som vi med nogen forsinkelse kommer til at ansætte i 2021.
Planen betyder i øvrigt også, at ungdomsskolen kan bliver i de lokaler i Søndergade, som de er blevet så glade for. Det er en rigtig god løsning.

Udvikling af kommunen
Der er grund til at glæde sig over, at der heldigvis sker udviklingen af vores kommune, mens sundhedskrisen raser derude.

Det var jo i 2020, at stationspladsen i Haslev fik et smukt løft. Vi har en fejring til gode i den forbindelse.

Haslev Hallerne fik en ny trampolinhal, og arbejdet med en ny hal i Dalby er så småt i gang.

Alt sammen er det med til at styrke det potentiale, vi har som bosætningskommune.

Vi har også i år fortsat i et højt gear, når det gælder vedtagelsen af lokalplaner, som understøtter udbygning af boligområder, grøn omstilling og erhverv. Vi er i fuld gang, og den tendens har coronaen heldigvis ikke sat en stopper for.

Kommunens største virksomhed, Royal Unibrew, er i fuld gang med en stor udbygning - og har som led i den grønne omstilling, desuden planer med opsætning af et solcelleanlæg.

Turistmagneten Camp Adventure, som har haft endnu et fantastisk år, udvider med flere aktiviteter til stor gavn for både Faxe Kommune og Sydsjælland i det hele taget. Byrådet har netop sendt en lokalplan i høring om netop Camp Adventures planer. Der er meget godt i gang.

2021 byder også på meget spændende
Vi fortsætter snakken om, hvordan vores folkeskoler er ledelsesmæssigt skruet sammen. Vi har de rigtige skoler, og der er ikke skolelukninger eller andet i støbeskeen. Men vores one-size-fits-all model for ledelse af skolerne er måske ikke den rigtige? Og skal der flyttes mere beslutningskraft ud decentralt? Det kommer vi til at bruge god og grundig tid på i det kommende år.

Vi kigger også ind i projekteringen af en ny daginstitution i Haslev. Hvor den skal ligge, hvilke institutioner, den eventuelt afløser, og hvilket pædagogisk grundlag, den skal bygges op om - ja det ligger slet ikke fast endnu. Men spændende bliver det.

Det samme kan man sige om forarbejdet til en omfartsvej i Haslev, som går i gang i 2021.

I 2020 er der sket udskiftning i den øverste ledelse i Faxe Kommune. Vi har fået sammensat et rigtig godt ledelseshold, som smitter positivt af hele vejen ned gennem organisationen.

Det er helt centralt. Afgørende, faktisk, for succes på alle de mange, mange indsatser, vi sætter i søen som kommune.

Vi må jo være ærlige og sige, at vi har et alt for højt sygefravær i Faxe Kommune. Det skal vi ændre på for borgernes skyld og så sandelig også for medarbejdernes skyld. Jeg og direktionen er ambitiøse på det punkt.

Apropos ambitioner, så kan jeg sige, at jeg på egne og byrådets vegne ser særligt frem til 2021.

Det er nemlig i det kommende år, 16. november 2021 for at være præcis, at byrådet skal til den store eksamen hos jer, når der igen er kommunalvalg.

Jeg glæder mig til et spændende år. Og selvom vi må have lidt tålmodighed endnu, så bliver 2021 forhåbentlig året, hvor vi kan ryste os godt og grundigt fri af coronaen.

Jeg ønsker jer alle en glædelig, tryg og god jul og et godt nytår. Pas på hinanden derude.

Af Ole Vive, borgmester

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst