Valgplakater - godt eller skidt?

Fredag 18. december 2020 kl. 08:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Valgplakater - godt eller skidt?
Sådan ser et byrådsmøde ud i corona-tider. Medlemmerne sad hjemme hos dem selv

Valgplakater - godt eller skidt?
René Tuekær fik ikke flertal for afskaffelse af valgplakater
2021 er valgår. Til november skal vi til valgurnerne, for at bestemme hvem der de efterfølgende år skal sidde i byrådet - og så bliver alle lygtepæle plastret til med valgplakater.

Er det godt eller skidt? Skidt, hvis man spørger Lokallistens René Tuekær, der foruden at være formand for Plan- og kulturudvalget også er formand for Verdensmåls Udvalget. Han mener nemlig at valgplakater belaster klimaet alt for meget.

Derfor havde han på byrådsmødet den 17. december stillet forslag om, at man skulle droppe valgplakater til byrådsvalget.

- Jeg ved godt at der vil være tale om en hensigtserklæring, en gentleman agreement, for vi kan jo ikke forbyde det, sagde René Tuekær, men jeg synes vi skal have en debat om det.

Michael Rosendahl fra Venstre kunne ikke støtte forsalget. Han mente at klimapåvirkningen så bare ville ligge et andet sted, og at valgplakater er en del af demokratiet. Og heri var socialdemokratiets Christina Birkemose enig.

Konservatives Michael Christensen mente man i stedet for „forbud” mod valgplakater skulle opfordre til at man brugte materialer er kan genbruges, og så påpegede han at såfremt man ikke havde valgplakater ville man nok bruge de sociale medier mere, og her er klimaaftrykket meget større på grund af de store servere.

Lidt opbakning fik Lokallisten dog, Henrik Friis fra SF støttede forslaget og det samme gjorde Enhedslisten - og Dansk Folkeparti.

Marianne Ørgaard fra Lokallisten havde regnet på klimaaftrykket. Hun kunne fortælle at produktionen af en enkelt valgplakat betyder en CO2-udledning på 1,7 kg. og med det antal valgplakater der bruges i Faxe Kommune, betyder det en samlet udledning på 11,2 tons CO2.

Men den udregning omvendte ikke flertallet, hvorfor Steen Petersen fra DF, foreslog René Tuekær at stille et nyt forslag om at begrænse antallet af valgplakater, og steder de må hænges op.

Om han vil gøre det svarede han dog ikke på - og med Venstre, Socialdemokratiet, Konservative og Liberal Alliance som modstandere af forslaget, må vi se frem til lige så mange valgplakater som ved de foregående valg.

Af Torkild Svane Kraft© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sorgens sange...
- Erhvervspolitisk valgcafé
- Danseduo vandt EM
- Rockband på scenen
- Guldhammer og Høirup på Møllegården
- Guldhammer og Høirup på Møllegården
- Visens Venner synger igen
- Mad over bål med havelivsstils-guro
- Lejrskoler tilbage på skemaet
- Ekskæreste stjal bil
- Mød ægte fossiljægere på Kulturmuseet
- Alex T. Jørgensen er død
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst