MIT Spejl - DIT SPEJL

Onsdag 16. december 2020 kl. 13:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

MIT Spejl - DIT SPEJL
Indlæg af:
Niels Østrup Olsen
Søvej 2,
Faxe Ladeplads


På mine gamle dage har jeg fundet et antikt spejl ved navn det Nye Testamente. Når jeg tænker vrede tanker om jer andre, siger spejlet: dømmer ikke, at du ikke selv skal blive dømt.

Når jeg haster forbi en frysende nisse råber spejlet om præster og levitter som bare lod den nødlidende ligge og vente på den barmhjertige samaritan. Hver gang nogen fornærmer mit venstre øre minder spejlet mig om straks at vende det højre til.

Hvis jeg gribes af angst for Coronaen beroliges jeg af spejlet, som hvisker, at ikke en fugl falder til jorden uden at det er Guds vilje og Gud overtager dermed min bekymring om eget liv men lærer mig om næstekærligheden, der opfordrer til at holde afstand til jer andre og pænt iføre mig mundbind, thi som spejlet også siger, skal jeg giver kejser Mette hvad Mettes er og Gud hvad Guds er, nemlig min fulde opmærksomhed og hvis jeg viger tilbage for at dele min rigdom af øl, smøger, kager og huslig varme med forfrosne nisser i Sibirien eller andre, som savner selskab råber spejlet; du kan ikke tjene to herrer, thi da må du enten elske den ene og hade den anden eller holde dig til den ene og foragte den anden, du kan ikke både dyrke din karriere og din familie, ikke både puge penge og samtidig gøre Gud en tjeneste.

Mit spejl er underfuldt. Når jeg kokser ud på sofaen i ensomhedens mørke, overdøves TV maskinens kværnen dog af spejlets stille tale om talentet som ikke må begraves.

Straks står jeg op, går på stranden, sætter mig på bænken ved Genforeningen og er nu rede til enhver, der måtte have lyst til en af julens kager eller hvad jeg ellers finder i min taske. Måske lærer jeg noget i det lange løb og måske kunne også du lære en smule, thi spejlet har noget til enhver på netop hans eller hendes måde.

Frihed har vi nemlig alle under ansvar over for Gud. Overalt hvor vi går, er vi i Guds rige og Guds rige er i os, thi naturen er Gud og Gud er naturen i og omkring min sjæls tempel. Og uanset hvor bange du er for corona døden så ring til dem du kender og del din tro og dine tanker med alle som du møder. Det lader sig dog gøre selv bag maske og visir at dele sit liv med både sine nærmeste og sin næste, thi dermed tjener du Herren din Gud også om onsdagen i dyb taknemmelighed over et legeme, som fungerer om ikke perfekt så dog nogenlunde endnu.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Plads til forbedringer i Region Sjællands personalepolitik
- Det frie valg er i fokus
- Ny skolestruktur i kommunen - eller hvad mener du?
- Et bæredygtigt politisk fællesskab
- Toiletvogn ved stranden
- Svar til aktive borgere ved Jomfruens Egede
- Konservative vil fremrykke ny svømmehal i Haslev
- Spørgsmål til Tuekær om støjgener ved Jomfruens Egede
- Kulturelt rejsebrev nr. 2
- Tak til Hylleholt Kirke
- Prioritering af ældreplejen
- Kommunikation er noget svært noget...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst